2. juli 2020
Politiet var talstærkt til stede i Ladegårdsparken efter skuddrabet på en 18-årig mand søndag den 28. april. Foto: Henrik R. Pedersen/Scanpix
Politiet var talstærkt til stede i Ladegårdsparken efter skuddrabet på en 18-årig mand søndag den 28. april. Foto: Henrik R. Pedersen/Scanpix
Foto: Henrik R. Pedersen/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drabssigtet har Bandidos-relationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drabssigtet har Bandidos-relationer
Opdateret 06. maj 2019 kl. 16:02
Holbæk - 06. maj 2019 kl. 13:36
Af Morten Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En 24-årig mand fra Holbæk, der er sigtet for drabet på en 18-årig mand i Ladegårdsparken i Holbæk 28. april, er mandag blevet varetægtsfængslet til den 28. maj - de første to uger i isolation.

arrow Læs også: Fire er fortsat fængslet for skuddrab på 18-årig

Det oplyser specialanklager i Midt- og Vestsjællands Politi, Anja Lund Liin, til sn.dk og dagbladet Nordvestnyt, efter et godt to timer langt grundlovsforhør ved Retten i Holbæk, der begyndte klokken 11.

Dørene til grundlovsforhøret blev lukket for pressen og den gruppe personer, der var mødt op for at hilse på deres drabssigtede ven. Samtidig nedlagde dommeren navneforbud i sagen.

Ifølge Nordvestnyts oplysninger har den drabssigtede mand tætte relationer til rockergruppen Bandidos, men på grund af dørlukningen og navneforbuddet kan den 24-åriges relation til rockergruppen ikke bekrives i detaljer. Og Midt- og Vestsjællands Politi har heller ikke villet forholde sig til avisens oplysninger om den sigtedes forbindelse til Bandidos.

Netop Bandidos har været i konflikt med den såkaldte Vang-gruppering i Holbæk, som den dræbte 18-årige ifølge politiet befandt sig i periferien af.

Men politiet har endnu ikke villet sige noget om, hvilket motiv man mener, der kan ligge til grund for skuddrabet i Ladegårdsparken.

Inden dørene blev lukket læste specialanklager Anja Lund Liin sigtelsen mod den 24-årige mand op, og den lyder på, at han søndag den 28. april kort før klokken 22.12 skal have skudt den 18-årige både i hovedet og på kroppen.

Skudofferet døde kort efter foran opgangen til Ladegårdsparken Vest 135.

Af sigtelsen fremgår det, at drabet blev begået med en pistol af ukendt mærke. Det betyder med andre ord, at politiet endnu ikke har fundet drabsvåbnet.

Den kortkilppede og lyshårede 24-årige holbækker lod gennem sin midlertidige forsvarer forstå, at han nægter sig skyldig i sigtelsen. Han ønskede heller ikke at udtale sig under grundlovsforhøret.

- Nej tak. Ellers tak, svarede han, da dommeren spurgte om han ville afgive forklaring.

Dørene blev lukket af hensyn til efterforskningen, fordi der ifølge anklageren fortsat er mange vidner i sagen, der mangler at blive afhørt. De skal ikke kunne læse detaljer om sagen i medierne, lød begrundelsen.

Det fremgik ikke af hverken sigtelsen eller specialanklagerens begrundelse for dørlukning, at der skal være andre mulige medgerningsmænd til drabet på fri fod.

Politiet siger dog, at det ikke nødvendigvis er et udtryk for, at der ikke senere vil kunne ske flere sigtelser i takt med, at politiets efterforskning skrider frem.

Den nu varetægtsfængslede 24-årige mand, som Midt- og Vestsjællands Politi fejlagtigt skrev var 25 år i en pressemeddelelse udsendt søndag, blev anholdt i Københavns Lufthavn søndag eftermiddag klokken 13.47.

Politiet vil ikke sige, om manden var på vej ud af landet.

- Han bliver kontrolleret et sted i lufthavnen, og det fører til, at han bliver anholdt. Det foregik uden dramatik, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Ifølge dagbladet Nordvestnyts oplysninger har politiet siden dagene efter drabet på den 18-årige i Ladegårdsparken forrige søndag haft den 24-årige mand i kikkerten som mistænkt i sagen, men heller ikke det har politiet villet kommentere.

arrow Anklager i drabssag: Efterforskningen udvikler sig løbende
20. maj 2020 kl. 09:45 Opdateret: kl. 09:45
Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk