23. september 2020
Den nye kunstgræsbane er klar til brug. Første kamp spilles i morgen, tirsdag. Foto: Jørgen Juul
gallery icon

Se billedserie

Den nye kunstgræsbane er klar til brug. Første kamp spilles i morgen, tirsdag. Foto: Jørgen Juul
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dobbelt op på kunstgræs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dobbelt op på kunstgræs
Holbæk - 10. august 2020 kl. 17:38
Af AF JØRGEN JUUL
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I morgen, tirsdag den 11. august, skrives der endnu et kapitel i historien om idrætsanlægget i Tuse. Tirsdag er nemlig dagen, da kunstgræsbane nummer to bliver indviet i Tuse. Det sker med en træningskamp i fodbold mellem Tuse Idrætsforenings hold i sjællandsserien og Holbæk Bold- & Idrætsforenings divisionshold, og det sker med behørig hensyntagen til de gældende corona-regler. Ole Hansen, formand for udvalget for kultur og fritid i Holbæk Kommune, er blandt deltagerne i arrangementet.

Den nye kunstgræsbane er topmoderne. Den er for eksempel omkranset af en lille bande, der holder det miljø-godkendte genbrugsgummi, der spredes ud mellem »græsstråene« inde på anlægges. En rist ved udgangen samler det gummi, som fodboldspillerne må slæbe med sig efter træning eller kamp, og anlægget er så stort, at det sne, der eventuelt skal fjernes, også bliver på anlægget i nærheden af fodboldbanen.

Terrasse til tilskuerne
Der er lysanlæg omkring banen, der er materialerum og terrasse til tilskuerne.

Kunstgræsbanen har kostet omkring 4,3 millioner kroner. Tuse Idrætsforening har selv lagt 900.000 i projektet.

- Både befolkningstallet og antallet af medlemmer i idrætsforening vokser. Vi har virkelig brug for den bane, siger Klaus Larsen, formand for Tuse IF Fodbold.

Da den første kunstgræsbane blev taget i brug i 2011, var den til både idrætsfolk og skolen i Tuse.

- Den er blevet brugt flittigt, og den er blevet slidt. En ny belægning ville koste et par millioner, og banen ville være slidt igen om fem år, siger Klaus Larsen.

Flade sko slider
I Tuse ar man gjort sig den erfaring, at det er flade sko, der slider mest på en kunstgræsbane.

- Når man bruger flade sko, bliver »græsstråene« trådt ned. Det bruger de ikke, når man bruger fodboldstøvler eller fodtøj lavet specielt til brug på kunstgræsbaner, siger formanden for Tuse IF Fodbold.

Fremover bliver det sådan, at skolen har brugsret til den gamle kunstgræsbane i skolens åbningstid. Derefter vil det være idrætsfolk, der bruger den.

- Den nye bane vil udelukkende være til fodbold med det rigtige fodtøj. Heller ikke tilskuere må komme ind på banen med flade sko, siger Klaus Larsen.

Samlet set er der 1600 medlemmer af Tuse Idrætsforening. De 700 spiller fodbold.

- Humøret er højt i Tuse. Vi er inde i en god udvikling med voksende medlemstal, vi har mange frivillige, der laver et kæmpe stort stykke arbejde. Vi drifter selv vores anlæg. Folk er stolte af foreningen og anlægget og kan spejle sig i det.

Tuse IF Fodbold er ikke alene om at bruge fodboldbanerne i Tuse. Også fodboldklubberne Holbæk United og FC Monday bruger Tuse-anlægget, der også tæller fem græsbaner og en mindre, overdækket kunstgræsbane.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk