25. august 2019
Holbæk Kommune sparer penge på bustransport til Holbæk Sportsby, fordi den bliver forsinket. DF vil bruge pengene til fire initiativer. (Arkiv)
Holbæk Kommune sparer penge på bustransport til Holbæk Sportsby, fordi den bliver forsinket. DF vil bruge pengene til fire initiativer. (Arkiv)
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det kan ekstra sparede buspenge gå til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan ekstra sparede buspenge gå til
Holbæk - 22. februar 2019 kl. 07:01
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da det først blev kendt, at Holbæk Sportsby blev forsinket, var Dansk Folkeparti i Holbæk Kommunalbestyrelse hurtig til at foreslå, at besparelsen på bustransporten til sportsbyen skulle bruges til bekæmpelse af måger og vildkatte.

Siden er det blevet meldt ud, at sportsbyen bliver yderligere forsinket, og igen har Dansk Folkeparti været først på aftrækkeren i forhold til, hvad de mener, de »ekstra« sparede penge skal bruges til.

Til seneste møde i kommunalbestyrelsen hav- de partiet igen lavet en såkaldt initiativsag.

Her foreslog partiet, at de penge, der spares i perioden fra 22. februar, hvor det først var meldt ud, at sportsbyen skulle åbne, til den nye åbningsdato den 7. maj, skal bruges på at beskære træer og buske ved fortove, cykelstier og veje, til at lave en parkeringsanalyse for Holbæk by, til renovering af stiforløbet og svellebroer rundt om Maglesø, samt til at det gøres gratis at køre med offentlige busser i uge 11 i år, hvor det er klima-uge.

Sparer 600.000 kroner?
Forslaget mødte generelt stor sympati i kommunalbestyrelsen, men fordi det endnu ikke er kendt, præcist hvor mange penge kommunen sparer, var flere alligevel lidt tilbageholdende med at give forslaget fuld opbakning.

- Jeg synes, det er et fint forslag. Men vi vil gerne have økonomi på, inden vi siger endeligt ja til forslagene, sagde Lars Qvist.

Camilla Hove Lund (V) var enig.

- Vi mangler at få noget økonomi på bordet, sagde hun.

Emrah Tuncer (R) fortalte, at ingen har overblik over, hvor mange penge det rent faktisk drejer sig om. Og derfor synes han, det vil være farligt og forkert at øremærke pengene, hvis man nu hellere ønsker at bruge dem på noget andet.

Det fik Jeppe Jakobsen (DF) til at pointere, at Radikale Venstre sidste år ikke havde problemer med selv at lave en initiativsag og øremærke nogle penge, som var til rådighed.

Jeppe Jakobsens partifælle John Harpøth gjorde samtidig opmærksom på, at politikerne altså ikke får millioner af kroner af jonglere med. For det kommer formentlig til at dreje sig om et beløb på cirka 600.000 kroner.

Kommunalbestyrelsen
endte med i enighed at beslutte, at sagen skal sendes tilbage til klima- og miljøudvalget, som skal arbejde videre med de fire forslag. Eller andre forslag, hvis udvalget hellere vil det. Herefter skal sagen behandles i økonomiudvalget, inden kommunalbestyrelsen i sidste ende træffer en beslutning.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk