18. januar 2021
Ingrid og Jens Weinreich er henholdsvis kasserer og formand for Alleshave Bådelaug. 

Foto: Elisa Hauerbach
Ingrid og Jens Weinreich er henholdsvis kasserer og formand for Alleshave Bådelaug. Foto: Elisa Hauerbach
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er plads til flere medlemmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er plads til flere medlemmer
Holbæk - 15. august 2019 kl. 19:57
Af Elisa Hauerbach

Der er plads til flere end de i øjeblikket 63 bådelaugs-medlemmer, som sætter deres både i vandet fra laugets slæbested på Myretykkevej i Alleshave.

Foreningen er en selvstændig afdeling af Dansk Amatørfisker-forening og blev startet den 8. april 1989.

- Vi har skam plads til flere medlemmer og gerne af den yngre generation. Vi ønsker at få flere til at interessere sig for egnens værifulde naturskatte, altså personer der har lyst til at opleve naturen på nært hold, fortæller formand Jens Weinreich.

Vinden kan drille
Avisen møder ham og hans hustru, Ingrid Weinreich (der er kasserer i foreningen) ved slæbestedet en formiddag i august. Solen titter frem fra skydækket, vinden får håret til at blæse i alle retninger og selvom vandet virker stille, er der små krusninger på overfladen.

- Man skal kende vejrudsigten og holde øje med vindretningen og vinden, inden man beslutter sig for at sejle ud. Der skal ikke være mange sekundmeter vind, før det er uforsvarligt at sejle ud i en jolle, og man kan blive meget overrasket over at der er høje bølger i bugten, selv om vandet virker roligt inde ved slæbestedet, siger han. Det er noget af det, han mener er vigtigst for medlemmerne at vide - og at have respekt for, for man kan komme galt afsted, hvis man bliver overrasket af vejret, når man er langt fra kysten.

Forsikring er med i medlemsskabet

Medlemmernes joller kan ligge for svaj i bugten eller opbevares på ophalervogn, på bådpladsen ved slæbestedet. Ønsker man at blive medlem, kan man udfylde en indmeldelsesblanket, som man finder i skabet ved slæbestedet, eller kontakte en fra bestyrelsen for bådelauget.

- Vi har det hyggeligt og en seljtur, med eller uden fiskestang er en skøn måde at holde fri på, siger Jens Weinreich, der gerne giver gode råd om sejlforhold og fiskeforhold til nye medlemmer.

- Desværre har vandmiljøet ændret sig og fiskene har det sværere, fordi de ikke kan komme til at spise deres naturlige føde, da algevæksten er blevet mere udbredt. Det var ellers i bedring, men vi kan mærke at fiskene ikke er så stærke her som andre steder og det håber vi naturligvis kan ændres igen, men det kræver nok noget lovgivning omkring udledning af spildevand, tilføjer han.

Medlemsgebyret dækker over pladsanvendelse og brug af slæbested, samt forsikring der giver erstatning til efterladte i tilfælde af drukneulykker.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk