2. juli 2020
Hjælpemiddeldepotet har til huse i lokaler hos Falck-stationen på L. C. Worsøesvej i Holbæk, og her fortsætter det, når Holbæk Kommune overtager driften 1. september.  Foto: Kaj Ove Jensen
Hjælpemiddeldepotet har til huse i lokaler hos Falck-stationen på L. C. Worsøesvej i Holbæk, og her fortsætter det, når Holbæk Kommune overtager driften 1. september. Foto: Kaj Ove Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Depot-drift går tilbage til kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Depot-drift går tilbage til kommunen
Holbæk - 14. juni 2018 kl. 15:19
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter at opgaven i flere år har været udliciteret til private leverandører, skal Holbæk Kommune fra 1. september igen selv drive hjælpemiddeldepotet. Opgaven har været i udbud, hvor der kom et enkelt andet bud, ud over kommunens såkaldte kontroludbud.

Kommunens bud med en årlig kontraktsum på 3,6 millioner kroner var billigst. Driften af hjælpemiddeldepotet har siden 2012 været varetaget af Falck, som ikke ønskede at byde på opgaven i denne omgang. Tidligere drev Zealand Care depotet.

- Det er positivt, når kommunen vinder et udbud. Jeg er faktisk glad for, at opgaven kommer tilbage til kommunen, siger Jeppe Jakobsen (DF), der er formand for Holbæk Kommunes udvalg for ældre og sundhed.

Han nævner også, at hvis markedet er bedst til at løse en opgave, giver det værdi at benytte en privat leverandør. Men når kommunen kan løse opgaven billigere og med den høje kvalitet, som ønskes, så skal opgaven naturligvis ikke udliciteres, siger Jeppe Jakobsen.

De syv medarbejdere, som hos Falck har varetaget opgaven med depotet, bliver tilbudt ansættelse i Holbæk Kommune. Depotet med faciliteter til vask af hjælpe­midlerne, ligger på Falck-stationen, L.C. Worsøesvej 6. Det er aftalt med Falck, at depotet fortsætter her, fortæller Thomas de Richelieu, der er chef for Holbæk Kommunes afdeling »Aktiv hele livet«.

Kommunens afdeling for hjælpemidler har også en adresse på Ved Faurgården 7 i Holbæk. Her er der en kvikskranke og et mindre depot, ligesom sagsbehandlerne sidder på adressen.

Hjælpemiddeldepotet står for udlevering, instruktion, afhentning og rengøring af for eksempel kørestole, senge og badebænke, som kommunen stiller til rådighed for borgerne.

Ved at samle funktionerne kan kommunen hurtigt og mere fleksibelt stille hjælpen til rådighed.

- I dag sender vi for eksempel vores tømrer ud for at sætte et greb op på et badeværelse, og senere kommer der så en medarbejder fra hjælpemiddeldepotet med en badebænk. Nu kan tømreren have badebænken med, og derved kan vi spare ressourcer og vigtigst af alt, så skal borgeren kun forholde sig til én medarbejder, siger Thomas de Richelieu.

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk