24. juli 2021
Om en måneds tid begynder arbejdet med at anlægge cykelsti på bagsiden af - til højre for - husene langs Tølløsevej (til venstre). Arbejdet begynder, når høsten er i hus - fotoet her er dog taget på en anden årstid.
gallery icon

Se billedserie

Om en måneds tid begynder arbejdet med at anlægge cykelsti på bagsiden af - til højre for - husene langs Tølløsevej (til venstre). Arbejdet begynder, når høsten er i hus - fotoet her er dog taget på en anden årstid.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Den sidste stump sti

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den sidste stump sti
Holbæk - 20. juli 2021 kl. 14:02
Af Kaj Ove Jensen

Når høsten er i hus om en måneds tid, ventes arbejdet med at anlægge den sidste etape af cykelstien i Ugerløse at gå i gang.

Det handler om en cirka 300 meter lang strækning fra byskiltet på Tølløsevej og frem til Holbæk Lansdevej. Cykelstien mellem Nr. Vallenderød og Ugerløse blev anlagt i 2017. Dengang stoppede cykelstien ved byskiltet på Tølløsevej, fordi der ikke penge til at føre den videre frem til Hovedgaden.

Der viste sig i slutningen af 2019 en mulighed for at skaffe pengene til opgaven, fordi det blev omkring 1,3 millioner kroner billigere end budgetteret af anlægge Fjordstien ved Audebo.

Derfor gav Holbæk Kommunalbestyrelse i februar 2020 en tillægsbevilling på 900.000 kroner, så cykelstien i Ugerløse kunne færdiggøres.

Samtidig besluttede et stort flertal i kommunalbestyrelsen, at cykelstien skulle føres bag om - nord om - husrækken langs Tølløsevej.

Ekspropriation undgås

Politikerne valgte, at cykel­stien skal anlægges på bagsiden af husrækken, fordi man derved undgår at skulle inddrage haverne ved husene langs Tølløsevej og frem til Bonderupvej og Hovedgaden.

- Vi havde egentlig lagt op til, at vi skulle i gang til foråret. Men vi aftalte, at høsten skulle i hus først. Der er en enkelt lodsejer, som ejer marken, og her har vi fået en frivillig aftale, fortæller Lars Brandt Christensen, som er seniorprojektleder i Byggeri og Infrastruktur hos Holbæk Kommune.

Cykelstien føres frem til den eksisterende cykelsti ved Holbæk Landevej 10, lidt nord for Hovedgaden. Ved adressen, der er en tidligere grillbar og tankstation, er der også indgået en frivillig aftale med ejeren, som får et plankeværk mod haven.

- Der er slet ikke brug for ekspropriation. Det er også billigere at købe landmandens mark i stedet for flere haver, så vi kommer langt for pengene, siger Lars Brandt Christensen.

Der bliver en tre meter bred rabat fra den enkelte ejendoms skel til den nye sti.

Glæder du dig til, at Tour de France kommer til Danmark i 2022
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk