29. maj 2020
Bådebygger Rasmus Hammer Olsen og elev i UngHolbæks erhvervsklasse, Emil Jonesco Knudsen i sving med jollebyggeriet.Foto: Ture Møller
Bådebygger Rasmus Hammer Olsen og elev i UngHolbæks erhvervsklasse, Emil Jonesco Knudsen i sving med jollebyggeriet.Foto: Ture Møller
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De bygger joller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De bygger joller
Holbæk - 17. oktober 2019 kl. 07:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nysgerrige børn og voksne kan i denne uge komme ind på Kystlivcentrets bådeværft i Holbæk og opleve et syn, man ellers skal mindst 50 år tilbage i tiden for at se: Fem identiske træjoller under bygning.

De fem joller skal bruges til kommunens skoleelever, så de fra næste forår kan ro på fjorden for at fiske,sejle med sejl og lære om vindens og bølgernes bevægelse.

Jollerne bygges i egetræ. Allerede nu er jollernes køl og endestykker - stævnene - rejst som en slags skelet, der beklædes med langsgående planker, kaldet bord.

- Jollerne bygges som en kopi af en Isefjordsjolle fra 1934, dog en lille smule større for at være velegnede til at sejle med skoleelever, fortæller Nis Olsen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk