29. maj 2020
Denne 1150 kg tunge tyr, Asserholm Octavius, blev kåret som skuets bedste tyr. Den ejes af Bjarne og Ann Eichen, Asserholmvej 1 ved Vipperød. Foto: Kaj Ove Jensen
gallery icon

Se billedserie

Denne 1150 kg tunge tyr, Asserholm Octavius, blev kåret som skuets bedste tyr. Den ejes af Bjarne og Ann Eichen, Asserholmvej 1 ved Vipperød. Foto: Kaj Ove Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De bedste hereford blev fundet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De bedste hereford blev fundet
Opdateret 20. oktober 2019 kl. 18:38
Holbæk - 19. oktober 2019 kl. 16:59
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden 1992 er der hvert år i uge 42 holdt herefordskue i den røde lade ved siden af hovedbygningen i Andelslandsbyen Nyvang. Således er det også i denne weekend, hvor Herefordforeningens Klub Øst har samlet et halvt hundrede dyr fra Sjælland.

Efter åbningen af skuet lørdag formiddag blev den bedste tyr blandt de ni udstillede tyre fundet. Det blev Asserholm Octavius, som ikke har haft så lang transport til skuet. Den hører nemlig hjemme hos Ann og Bjarne Eichen på Asserholmvej 1 ved Vipperød.

Nummer to, kaldet reserve, blev en tyrekalv fra Leif Groos, Nyborg.

Den 1150 kg tunge tyr fra Asserholm er født i januar 2017. Den er en af to tyre hos Asserholm Hereford, hvor der desuden er 10 køer og en halv snes kalve. Hereford kommer oprindelig fra Storbritannien, og Ann Eichen stammer fra Skotland, så hun har arbejdet med hereford hele sit liv.

Vinderen hos hundyrene blev en ko med kalv, der ejes af Christian Højris, Rønnede. Han blev i øvrigt også nummer to (reserve) med en kvie.

To har været med fra starten

Bjarne Eichen fra Vipperød har udstillet hereford ved skuet lige siden begyndelsen i 1992. Han var med til at etablere skuet på Nyvang sammen med tre andre, hvoraf to er gået bort. Den fjerde er Hugo Knudsen, Kr. Hyllinge, som også udstiller i denne weekend.

Det samme gør hans søn, Peter Birch, Ejby, som er formand for Herefordforeningens Klub Øst (Sjælland og øerne), der står for skuet.

- Vi har normalt 40-50 dyr med. I år er der 51 dyr, heraf seks kalve. De kommer fra det meste af Sjælland, og desuden er der to dyr fra Fyn, fortæller Peter Birch.

Skuet må nok ud af den røde lade

Formanden for Andelslandsbyen Nyvangs bestyrelse, Carsten Andersen, stod for åbningen af skuet lørdag klokken 11. Han fortalte, at det på længere sigt ikke er sikkert, at skuet kan holdes i den røde lade, fordi der er planer om at bruge den til andre formål. Men der er plads nok på Nyvang, så der skal nok blive fundet et andet sted til herefordskuet, lovede Carsten Andersen.

Ønsket er at istandsætte og isolere den røde lade, så den kan bruges til for eksempel julemarkedet og som samlingssted for de mange frivillige, som der ikke er plads nok til at samle andre steder.

Foreløbig er der i hvert fald også åbent for besøgende til herefordskuet i morgen, søndag.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk