10. august 2020
Antonina Klynchuk er vendt hjem fra ferie i sit hjemland Ukraine og skal derfor lade sig teste. Maleha Afzal fra Region Sjællands testcenter i Roskilde foretager testen.
gallery icon

Se billedserie

Antonina Klynchuk er vendt hjem fra ferie i sit hjemland Ukraine og skal derfor lade sig teste. Maleha Afzal fra Region Sjællands testcenter i Roskilde foretager testen.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Coronatest trak mange flere til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Coronatest trak mange flere til
Holbæk - 16. juli 2020 kl. 14:27
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere havde fået øjnene op for, at der er en nem og hurtig måde at blive testet for Covid-19 på, da det mobile testcenter for anden gang slog dørene op på Falck-­stationen i Holbæk.

I løbet af fire timer, fra klokken 10 til 14, onsdag nåede de to fra personalet at teste 109. Det er en klar stigning i forhold til de 16, der kom ved det første besøg onsdag i sidste uge.

Hurtigere end at køre til Roskilde

Personale fra Region Sjællands coronatestcenter i Roskilde besøger i løbet af ugen Holbæk, Nykøbing og Kalundborg. Det er uden tidsbestilling og uden henvisning. I køen ved Falckstationens parkeringsplads på L.C. Worsøes­vej lidt før middag i går stod Carsten Kristoffersen, Tølløse.

Han blev også testet i Roskilde for en måned siden.

- Det er hurtigere at køre herud. Jeg vil gerne være sikker på, at jeg ikke smitter andre, blandt andet børnebørnene, fortæller Carsten Kristoffersen, der er 70 år.

Han kunne godt tænke sig, at man ved testen kunne få at vide, om man har dannet antistoffer mod Covid-­19, hvilket ikke er muligt nu.

- Men det kommer vel, håber Carsten Kristoffersen.

Han oplever i øvrigt, at han påkalder sig lidt ekstra opmærksomhed, fordi han jævnligt hoster en del.

- Eksperterne kan ikke finde ud af hvorfor, og ellers fejler jeg ikke noget. Men forleden var der et par damer, der vendte sig om i supermarkedet, og jeg forklarede, at det var en almindelig hoste. De tog det roligt. De fortalte, at de arbejder med Covid-19 patienter på sygehuset, forklarer Carsten Kristoffersen.

Testet efter ferie i Ukraine

I køen i går stod også Antonina Klynchuk, der for få dage siden vendte hjem fra ferie i sit hjemland Ukraine. Hun arbejder på en svine­farm i Bråde ved Vig.

Hun blev testet negativ i lufthavnen i Ukraine. Men de danske regler siger, man skal testes, når man rejser ind fra et karantæneland.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk