22. juni 2021
Rosenvænget har siden marts lagt asfalt til de biler, der skulle til og i begyndelsen og fra podestationen. Det bliver dog lavet om.
gallery icon

Se billedserie

Rosenvænget har siden marts lagt asfalt til de biler, der skulle til og i begyndelsen og fra podestationen. Det bliver dog lavet om.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-podestation bygger om og rykker indendørs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Corona-podestation bygger om og rykker indendørs
Holbæk - 19. juni 2020 kl. 12:04
Af Morten D. Christensen

Der er flere ændringer på vej ved den såkaldte podestation på Rosenvænget 13 i Holbæk, hvor Region Sjælland siden marts har testet personer for covid-19 ved bygningen, der tidligere husede det nærliggende Holbæk Sygehus' hjælpemiddeldepot.

arrow Læs også: Naboer kæmper imod ny parkeringsplads

Hidtil er de personer, der skulle testes, kommet kørende i bil eller gående til fods, og så er podningen, der tages med en vatpind i svælget, foretaget udendørs. De kørende patienter har kunnet sidde i bilen, mens prøven blev taget.

Men nu vil Holbæk Sygehus og Region Sjælland væk fra drive-in-systemet ved podestationen på Rosenvænget, så man fremover skal ind i selve bygningen for at blive podet.

- Vi går væk fra drive-in-test, fordi vi ikke kan lave det på en måde, hvor det ikke vil være til gene for naboerne på Rosenvænget. Vi har allerede i weekenderne podet folk inden døre, og nu bygger vi om og laver nogle ændringer inde i bygningen, så vi vil kunne lave al podning indendørs, siger Knut Borch-Johnsen, vicedirektør for Holbæk Sygehus, til dagbladet Nordvestnyt fredag.

Trafik kan omlægges

Det vil dels fjerne de lydgener, som naboerne allerede tidligt i forløbet beklagede sig over. Det gælder for eksempel de lyde, der uundgåeligt opstår, når mennesker får stukket en vatpind ned i svælget og pr. refleks hoster. Nogen kaster op.

Fakta
  • Region Sjællands podestation i Holbæk ligger på Rosenvænget 13 ved sygehusets tidligere hjælpemiddeldepot.
  • Her kan personer, hvor der er mistanke om smitte med Covid-19, efter henvisning fra egen læge eller vagtlæge blive testet.
  • Også sundhedspersonale med smittemistanke bliver testet på podestationen.
  • Podestationen har åbent alle ugens dage mellem klokken 8 og 16.

Siden marts har den eneste afskærmning mellem naboer og podestation været et metalhegn med plasticpresenning over. Nordvestnyt skrev tirsdag, at der nu er et permanent hegn på vej, som er designet til at absorbere en væsentlig del af lyden.

Ifølge vicedirektøren begynder håndværkerne at sætte hegnet op på mandag.

Det lyddæmpende hegn var allerede på tegnebrættet inden det blev aktuelt at bruge Rosenvænget 13 til podestation, fordi Region Sjælland under alle omstændigheder har ønsket at lave 99 parkeringspladser på det grønne areal mellem det gamle depot, Gl. Ringstedvej og jernbanen - et ønske, der ikke deles af naboer, som det fremgik af tirsdagsavisen.

Ifølge Knut Borch-Johnsen åbner parkeringspladsen dog mulighed for, at trafikken til og fra podestationen, når arbejdet er færdigt, alene vil gå via en ind- og udkørsel til Gl. Ringstedvej.

Dermed skal bilerne ikke længere ind via villavejen Rosenvænget, hvor der til tider har været trafikalt kaos. I begyndelsen skulle bilerne både ind og ud ad Rosenvænget, men i et stykke tid har de kunnet køre direkte ud til Gl. Ringstedvej.

Mere permanent karakter

Med ændringerne får podestationen på Rosenvænget mere permanent karakter, og Knut Borch-Johnsen bekræfter da også, at stationen er kommet for at blive en rum tid endnu.

- Det er vores forventning, at vi skal have en podestation til test for covid-19 indtil der enten er udviklet en vaccine, eller at smitterisikoen er brændt helt ud. Så vi taler nok i hvert fald et års tid endnu, hvor vi har brug for podestationen, vurderer Knut Borch-Johnsen, vicedirektør på Holbæk Sygehus, til Nordvestnyt fredag.

arrow Forbedringer på vej efter kritik af corona-podestation
07. maj 2020 kl. 20:37 Opdateret: kl. 12:51
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk