3. december 2020
Helle Thorup og Bjarne Hjort Jensen har oplevet ekstra stor efterspørgsel under corona, men fik de efterspurgte krukker hjem til Farmshop Enggaarden - nu er de klar til julehygge i butikken. Foto: Jette Bundgaard.
Helle Thorup og Bjarne Hjort Jensen har oplevet ekstra stor efterspørgsel under corona, men fik de efterspurgte krukker hjem til Farmshop Enggaarden - nu er de klar til julehygge i butikken. Foto: Jette Bundgaard.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona-kaos: Varerne strandede midt i højsæsonen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona-kaos: Varerne strandede midt i højsæsonen
Holbæk - 20. november 2020 kl. 06:30
Af Jette Bundgaard

For parret bag Farmshop Enggaarden i Kvanløse, Helle Thorup og Bjarne Hjort Jensen, har coronatiden både betydet ekstra travlhed og udfordringer med at få krukke-leverancerne hjem fra Østen.

- Vi var ude hos vores leverandører i Vietnam i februar og kom nærmest med det sidste fly hjem, inden verden lukkede ned. Siden har vi klaret os med Skype og mails, når vi har skullet bestille nyt og diskutere design med producenterne. Det går heldigvis fint, fortæller Bjarne Hjort Jensen og fortsætter:

- I vores højsæson i marts til juni fik vi ingen krukker hjem, samtidig med at folk nærmest holdt i kø udenfor, så stor var efterspørgslen. Heldigvis havde vi et kæmpe lager, men da vi kom til juni måned var det fuldkommen tømt. Maersk ville ikke sejle med halvtomme skibe, og resultatet blev, at vores containere stod og hobede sig op i Ho Chi Minh City havn. Så endelig i juli fik vi på bare halvanden uge, fire containere på 80 tons hjem. Der blev der travlt med at pakke ud, husker han.

I sommer fik Farmshop Enggaarden en spændende opringning fra chefgartneren i Tivoli, som endte med at komme forbi og købe en stor samling af forretningens allerstørste krukker:

- Det var blandt andet vores smukke grønne krukker til jubilæumshaven derinde og krukker til Tivolis kaffebar og Balanchine Lounge, siger Helle Thorup, der også har oplevet en enorm interesse fra danskere, som gerne ville forskønne deres egen private have og terrasse: - Interessen for at have det smukt omkring sig er blevet forstærket af den tid, vi allesammen tilbragte derhjemme under nedlukningen. Mange har desuden holdt ferie herhjemme i år og har brugt tiden på at få anlagt en ny terrasse. Der har krukkerne været med til at sætte prikken over i'et, siger hun.

Lige nu juler de i Farmshop Enggaarden:

- Som tidligere år har vi pyntet op allevegne med vægt på den lidt mere rustikke julepynt. Her er hyggelige skovnisser, alfer, lys, lanterner og juledekorationer og mange gode ideer til julegaverne blandt vores interiørvarer fra eksempelvis Cozy Living, siger Helle Thorup, som opfordrer til, at man giver et gavekort til Farmshop Enggaarden i julegave.

- Giv lidt forår i julegave. Så har modtageren noget at gå og glæde sig til, slutter Helle Thorup.

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk