24. november 2017
Svend Erik Petersen er operatør i politiets automatiske trafikkontroller. Han er én af de seks civile, der er blevet ansat i Midt- og Vestsjællands Politikreds for at måle fartsyndere. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Svend Erik Petersen er operatør i politiets automatiske trafikkontroller. Han er én af de seks civile, der er blevet ansat i Midt- og Vestsjællands Politikreds for at måle fartsyndere. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Civil fartkontrollør giver gerne kaffe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Civil fartkontrollør giver gerne kaffe
Holbæk - 18. marts 2017 kl. 16:48
Af Cecilie Lunding Tolversen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En bil suser forbi varevognen, der holder på en rasteplads på Nykøbingvej i Holbæk. Blitzen lyser op og et billede af bil og fører dukker op på Svend Erik Petersens computerskærm. Han er én af de civile, som siden januar har været fuldtidsansat til at betjene politiets automatiske trafikkontroller (ATK).

Dagligt sidder han og måler fartsyndere på vejene i Holbæk, Odsherred og Kalundborg. Selvom han bruger meget tid alene, er der alligevel flere, der hilser på ham.

- De unge fyre kan spotte den her vogn på fem kilometers afstand. Så gør de det, at når de lige er kommet forbi, så gasser de op for at vise, at nu snyder de mig, siger han og tilføjer:

- Og så er der mange af dem, der vinker. De gør det på sådan en underlig måde med kun én finger.

Heldigvis er der også flere af de venlige hilsner.

- De fleste er søde og rare. De stopper for at vide, hvor stærkt de kørte. Så får de en tår kaffe, hvis de vil have det, fortæller Svend Erik Petersen.

Han vil hellere end gerne fortælle nysgerrige billister lidt om udstyret, færdselsloven, eller hvad man ellers kan finde på at spørge om.

I Midt- og Vestsjællands Politi er der seks ATK-biler. Tre af dem kører udelukkende i Holbæk, Odsherred og Kalundborg, fortæller politikommisær Steen Bischof, der står for ATK-bilerne i Midt- og Vestsjællands Politi.

Vejen med flest hastighedssager i Holbæk Kommune i år 2015 var Skovvejen med 1056 sager. På andenpladsen kom Lundemarksvej med 699 sager.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk