22. marts 2019
Den 39-årige døde af sine kvæstelser efter at være blevet påkørt tæt på udkørslen fra Circle K. Foto: Peter Andersen
Den 39-årige døde af sine kvæstelser efter at være blevet påkørt tæt på udkørslen fra Circle K. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Circle K-sagen: Ven til afdød bekræftede opkald fra Loyal to Familia

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Circle K-sagen: Ven til afdød bekræftede opkald fra Loyal to Familia
Holbæk - 22. juni 2018 kl. 18:04
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et telefonopkald fra en person, der skulle have tilknytning til banden Loyal to Familia, har fra starten spøgt i den såkaldte Circle K-sag, hvor en 28-årig mand er tiltalt for bevidst at have påkørt og dræbt en 39-årig mand ved Circle K på Valdemar Sejrsvej i Holbæk sent om aftenen 5. oktober sidste år.

arrow Læs også: 39-årig blev påkørt og døde: Nu er dommen faldet i Circle K-sagen

Den 28-årige tiltalte, der kommer fra Holbæk, har siden grundlovsforhøret dagen efter påkørslen forklaret, at hans dengang 26-årige kammerat - efter et optrin mellem kammeraten og den senere afdøde på McDonald's i Holbæk tidligere på aftenen - modtog et telefonopkald fra en person, der præsenterede sig som medlem af banden Loyal to Familia (LTF).

Personen forsøgte ifølge både den 28-årige og vennen, der selv tidligere har været sigtet for påkørslen, at skabe kontakt mellem de stridende parter.

Ved fredagens retsmøde i sagen, der kører som en nævningesag ved Retten i Holbæk, fordi den tiltalte risikerer mere end fem års fængsel, var der ifølge daglbladet Nordvestnyt, uventet støtte til forklaringen om opkaldet fra LTF-personen.

En af den afdøde mands venner, der var taget med ham til det fatale møde senere på aftenen ved Circle K, fortalte fra vidneskranken, at han ganske rigtigt havde talt med en af sine egne bekendte med tilknytning til Loyal to Familia.

- Afdøde (navn udeladt, red.) fortalte mig, at han havde problemer med nogle drenge, som havde truet ham og hans børn. Det skulle blandt andet være kammeraten til den tiltalte. Jeg ringede til en af mine bekendte for at høre, om han havde relation til de her folk via sin bande, Loyal to Familia. Det havde han ikke, men han fik nummeret på den 26-årige (navn udeladt, red.) for at ringe og tale med ham, forklarede den afdødes ven, der dog ikke kunne sige, om hans bekendte var fuldgyldigt medlem af LTF, men at han i hvert fald havde gode relationer til banden.

Vidnet tilføjede, at det var den bekendte fra LTF, der fortalte ham, at konflikten mellem den 26-årige og den 39-årige gik flere måneder tilbage i tiden.

I retten fredag kunne han dog ikke fortælle nærmere om, hvad der var selve årsagen til fjendskabet.

Telefonsamtalen førte til, at den 26-årige tidligere sigtede og den 39-årige mand aftalte at mødes i nærheden af Circle K-tanken senere på aftenen for at give hinanden hånden og bilægge striden.

I lighed med den tiltalte og hans ven forklarede den dræbtes ven, at det var hans opfattelse, at mødet var tænkt som en slags forsoningsmøde og ikke som et slagsmål.

Nogenlunde det samme sagde to andre af den afdødes venner, der også skulle afgive vidneforklaring, fordi de var med ham ved Circle K-tanken.

Afdøde havde altså taget tre venner med, ligesom den 26-årige var ankommet til stedet i den nu tiltaltes bil og med ham som chauffør, selv om begge parter i konfklikten siger, at udgangspunktet var, at det skulle være fredeligt.

En af vennerne indrømmede også, at han havde medbragt og løbet efter den 26-årige med et strygestål, som politiet senere fandt i nærheden.

Som det tidligere har været fremme i forbindelse med sagen, opstod der hurtigt tumult mellem parterne, da den 39-årige og 26-årige røg i totterne på hinanden.

Herfter udviklede situationen sig ganske hurtigt. Begge sider bekræfter, at en af afdødes venner løb efter den nu tiltalte, men hurtigt opgav forfølgelsen.

Herefter jagtede den 39-årige den 26-årige, der forgæves forsøgte at komme ind i Circle K-butikken, men i stedet fortsatte tumulten på området udenfor.

Det var i den forbindelse, at den tiltalte satte sig ind i sin bil ved en af tankpumperne og kørte i retning af udkørslen til Valdemar Sejrsvej.

På vejen ramte han den 39-årige, der blev slynget op på forruden og efter nogle meters videre kørsel faldt til jorden og fik dødelige kvæstelser i hjernen og kraniet.

På mandag skal anklager og forsvarer give deres procedurer, hvor de hver især vil give deres udlægning af de beviser og forklaringer, der er kommet frem i sagen.

Den 28-årige tiltalte nægter sig skyldig i bevidst påkørsel, men han erkender, at han ramte den 39-årige med bilen. Det skete ifølge hans egen forklaring i et forsøg på at komme væk, fordi han følte sig truet.

Der ventes at falde dom i sagen på onsdag.

arrow Circle K-sagen: 28-årig kendt skyldig - fredag får han straffen
27. juni 2018 kl. 13:12 Opdateret: kl. 17:45
arrow Circle K-sagen: Stadig uklarhed om forudgående konflikt
18. juni 2018 kl. 22:02 Opdateret: kl. 22:02

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk