7. august 2020
Et miks af nordisk køkken og Amazonas jungle, »insektbar« og gastronomimad lavet fra bunden bliver varemærket for Orøs nyeste spisested Café Solglimt på Orø Strandcamping. Pallemøblerne afspejler målet om sammtidig at være bæredygtig. Foto: Jens Hansden
Et miks af nordisk køkken og Amazonas jungle, »insektbar« og gastronomimad lavet fra bunden bliver varemærket for Orøs nyeste spisested Café Solglimt på Orø Strandcamping. Pallemøblerne afspejler målet om sammtidig at være bæredygtig. Foto: Jens Hansden
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Café med jungletoner og »insektbar«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Café med jungletoner og »insektbar«
Holbæk - 29. juli 2020 kl. 05:52
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Glem alt om grillbar, når Café Solglimt på Orø Strandcamping åbner 1. august. Sæt i stedet forventningerne op efter smagen af Sydamerika, Sydeuropa og Caribien mikset med nordisk køkken og garneret med insekter og lokale urter.

Orø Strandcamping samarbejder med kokken Lui Lezzi, Jungla.dk, der kommer fra Venezuela, er uddannet kok i Danmark og ny Orøboer.
Han har med egne ord taget insekternes hemmeligheder med sig til Danmark og bruger sin kokkeuddannelse til at kombinere insekter med molekylær gastronomi.

- Vi vil ved særlige arrangementer lave sjov og byde på glaserede insekter og melorme som specialiteter. Det komme dog ikke fast på menuen, som lige nu består af tapas sammensat efter eget valg, pandestegt doradefisk og ovnbagt kylling, hvor alt er lavet fra bunden, forklarer Jens Hansen, Orø Strandcamping.

Det synes så mange om, at der tirsdag kun er 20 billetter tilbage til åbningsfesten ud af de 100, der er lagt ud.
Åbningsdagen byder også på nachos til børnene og levende musik med sydamerikanske rytmer og poprock, mexikansk og australsk bartender.

- Vi vil lave noget, der står vores hjerter nær og ikke er på øen i forvejen. Samtidig er målet at være så bæredygtig som muligt. Vores terrasse og bar er bygget op af paller, og er det muligt, bruger vi lokale produkter, samler i haven eller på stranden. Det bærende i menuen vil være fisk, som vi henter et par gange om ugen, tilføjer han.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk