27. marts 2019
På det areal, hvor jordarbejdet til opførelsen af Vestbryggen går i gang lige efter nytår, foretages der for tiden ekstra jordbundsundersøgelser.
gallery icon

Se billedserie

På det areal, hvor jordarbejdet til opførelsen af Vestbryggen går i gang lige efter nytår, foretages der for tiden ekstra jordbundsundersøgelser.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byggestart på boliger efter nytår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggestart på boliger efter nytår
Holbæk - 12. november 2018 kl. 05:58
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Projekteringen af to blokke med 66 nye boliger på havnen i Holbæk er i fuld gang. Byggestarten i form af jordarbejdet til den første blok, Vestbryggen, skal efter planen gå lige efter nytår. Tre-fire måneder senere ventes arbejdet med Østbryggen at begynde.

- Vi er ved at få de sidste detaljer på plads med entreprenøren, så vi mangler at underskrive den endelige kontrakt, som bliver en to­­tal­entreprise for begge blokke. Men vi har tidligere underskrevet en projekteringskontrakt med entreprenøren, fortæller Benny Jørgensen, direktør i Holbæk Fjord Ejendomme A/S.

Selskabet købte for et år siden de to byggegrunde af Fjordstjernen Boliger & Sundhedscenter A/S. Grundene ligger på hver sin side af Fjordstjernen.

I foråret blev de 33 boliger og en enkelt erhvervslejlighed sat til salg i Vestbryggen, der får adresse på Isefjords Allé 17, 19 og 21.

- Der er solgt ni lejligheder, og to er reserveret. Vi har ikke gjort det vilde for at sælge lejlighederne, for det er nemmere at sælge dem, når vi begynder at bygge, siger Benny Jørgensen, der til daglig driver Odsherred Bilcenter i Svinninge, ligesom han er medejer af Fjordstjernen.

Efter nytår bliver der skruet mere op for salgsarbejdet for begge stokke, og der er allerede solgt to lejligheder i Østbryggen. Boligerne i Vestbryggen vil være klar til indflytning i sommeren 2020, mens Østbryggen følger tre-fire måneder senere. Kullegaard A/S har tegnet stokkene.

Lige nu er der aktivitet på begge byggegrunde. På den vestlige side udføres ekstra jordbundsundersøgelser.

- Der har været lavet undersøgelser, men nogle mente, at man skulle længere ned for at undersøge bærelaget nærmere nu, hvor vi ved, bygningen nøjagtigt kommer til at stå, forklarer Benny Jørgensen.

Forureningen i jorden på begge grundene er undersøgt tidligere på året.

- Forureningen var større, end vi forventede, så udgiften bliver 50 procent højere end ventet, fortæller Benny Jørgensen.

På østsiden er den ene tvilingehal netop revet ned, og den anden ryger også snart. Denne hal står dog på et areal, der ejes af Holbæk Kommune.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk