17. februar 2020
På Vestbryggen er de gamle betonfundamenter fra Holships gamle bygninger ved at være gravet op, og snart vil de være fjernet, så oprensningen af den forurenede jord kan begynde.Foto: Per Christensen
gallery icon

Se billedserie

På Vestbryggen er de gamle betonfundamenter fra Holships gamle bygninger ved at være gravet op, og snart vil de være fjernet, så oprensningen af den forurenede jord kan begynde.Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Byggegrunde bliver ryddet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byggegrunde bliver ryddet
Holbæk - 17. oktober 2019 kl. 16:45
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På begge sider af friplejehjemmet Fjordstjernen på Isefjords Allé i Holbæk er der taget fat på arbejdet med at gøre grundene klar til nye boliger.

Efter at de sidste forhold faldt på plads i september, er der ikke gået længe, før arbejdet med at fjerne de gamle betonfundamenter er gået i gang. På vestsiden, hvor Holbæk Fjord EjendommeA/S opfører en blok med 34 ejerboliger, lå en del af Hol­ships bygninger, indtil virksomheden forlod havnen i 2014.

I næste uge bliver de gamle betonfundamenter formentlig knust og fjernet fra grunden. Det samme gælder på østsiden af Fjordstjernen, hvor AP Ejendomme opfører en blok med 34 lejeboliger.

Det er P. Olesen A/S, Hovedgård, der som underentreprenør har haft opgaven med at grave fundamenterne op af jorden, mens 5E Byg A/S, Odense, har hovedentreprisen på både Vestbryggen og Østbryggen.

- Når de er færdig med at fjerne de gamle fundamenter, går oprensningen af jorden i gang. Det tager formentlig mindst en måned, og derefter går arbejdet med at banke pæle i jorden i gang, fortæller Benny Jørgensen, som er direktør i Holbæk Fjord Ejendomme.

Foreløbig har Holbæk Kommune givet en tilladelse til at rense jorden for den konstaterede forurening på grundene.

Byggetilladelsen er endnu ikke søgt, fordi der stadig arbejdes med de sidste justeringer af tegningerne til boligerne. Før der for trekvart år siden opstod problemer med finansieringen, var der solgt 11-12 boliger i Vestbryggen. På grund af forsinkelsen fik køberne mulighed for at springe fra.

interesse for boligerne, men vi skal hen i november, før materialet er helt klar efter justeringerne, fortæller Benny Jørgensen.

Boligerne skal stå færdige til 1. maj 2021.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk