26. januar 2021
Det er hovedsagelig springvand, der udvikles hos Fokdal Springvand, men sammen med partneren i Bad+, Elmoprint, er virksomheden ved at have prototypen på en automatisk brusekabine klar. Bassinet på fotoet har ikke noget med brusekabinen at gøre.
Det er hovedsagelig springvand, der udvikles hos Fokdal Springvand, men sammen med partneren i Bad+, Elmoprint, er virksomheden ved at have prototypen på en automatisk brusekabine klar. Bassinet på fotoet har ikke noget med brusekabinen at gøre.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brusekabine til ældre skal testes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brusekabine til ældre skal testes
Opdateret 12. august 2015 kl. 11:29
Holbæk - 11. august 2015 kl. 12:34
Af Kaj Ove Jensen

En prototype på en automatisk brusekabine til ældre og handicappede ventes at være klar om en måneds tid.

Det er Holbæk-firmaet Bad+, som skal til at samle brusekabinen. Den skal hjælpe de ældre og handicappede med at bade ved egen hjælp i højere grad, end de ellers kan.

Arbejdet med udviklingen gik i gang for et års tid siden. Dengang var det ventet, at prototypen ville være klar i januar i år.

- Det har taget længere tid end ventet. Der sker dét, at man bliver eftertænksom. Hvilke behov er det, der skal opfyldes for ældre og handicappede, siger Jørgen Fokdal, der er indehaver af Fokdal Springvand i Holbæk til dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

Hans firma har sammen med Elmoprint, også fra Holbæk, etableret det fælles anpartsselskab Bad+, som udvikler brusekabinen.

I foråret er seks kommuner besøgt, og det er blandt andet input herfra, der har bidraget til udviklingen. De seks kommuner er Holbæk, Kalundborg, Slagelse, Næstved, Aarhus og Aalborg. De har alle fået tilbudt et afprøvningsforløb af den automatiske brusekabine.

Foreløbig har Aarhus Kommune sagt ja, og der skal i den kommende tid udformes en samarbejdsaftale med kommunen. Den fysiske test ventes at ske i november. Og inden jul venter Jørgen Fokdal, at der foreligger en rapport om, hvordan brusekabinen virker.

Holbæk-firmaet er det første på det danske marked, der udvikler en automatisk brusekabine til ældre og handicappede.

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk