25. september 2021
To brødre er idømt fængselstraffe og store bøder for at have unddraget det offentlige skat, moms og arbejdsmarkedsbidrag.
To brødre er idømt fængselstraffe og store bøder for at have unddraget det offentlige skat, moms og arbejdsmarkedsbidrag.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brødre i fængsel for skattesnyd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brødre i fængsel for skattesnyd
Holbæk - 14. marts 2017 kl. 10:49
Af Morten D. Christensen

Den 36-årige Kemal Cakar fra Holbæk blev mandag ved Retten i Holbæk idømt to års fængsel samt en bøde på 5,75 milllioner kroner for at have undladt at betale skat og moms i virksomheden KC Mandskabsudlejning, der opererede i byggebranchen, og altså i stor stil baserede sig på sort arbejde.

arrow Læs også: Skattesnyd for millioner skal for landsretten

Hans 29-årige bror, der bor i Ballerup, blev også fundet skyldig i samme sagskompleks, og han fik en dom på et år og ni måneders fængsel samt en bøde på 5,5 millioner kroner.

Det skriver daglbladet Nordvestnyt tirsdag.

Det var en enig domsmandsret, der fandt de to brødre skyldige i de anklager, der var rejst mod dem. Dog blev den 36-årige frifundet i et hjørne af sagen, hvor han var tiltalt for at have unddraget det offentlige godt 130.000 kroner i manglende betaling af skat og arbejdsmarkedsbidrag i 2012.

Det forhold er dog senere bragt i orden, og han blev derfor frikendt, men retten dømte den 36-årige for lignende unddragelse i 2010 og 2011 på i alt 253.000 kroner.

Begge brødre har nægtet sig skyldige, og den yngste af dem ankede straks dommen til Østre Landsret, mens Kemal Cakar overvejer om han skal anke eller modtage dommen.

Det var den 29-årige, der var registreret som direktør i virksomheden, men blandt andet på baggrund af vidneudsagn fra en medarbejder i Skat fandt retten det bevist, at det i praksis var Kemal Cakar, der ledede virksomheden, som i øvrigt bar hans initialer i navnet.

Det var også hans bankkonti, der havde været brugt til overførsler, ligesom han havde skrevet under på aftaler.

Men domsmandsretten fandt også, at den 29-årige lillebror havde så meget kendskab til, hvad der foregik i virsomheden, at han også blev dømt i sagen.

Endelig fik de to en dom for dokumentfalsk, idet retten fandt det bevist, at brødrene stod bag fremstillingen af 329 »totalforfalskede« fakturaer, som overfor Skat blev brugt som bevis for, at KC Mandskabsudlejning havde haft driftsudgifter, der kunne trækkes fra.

Foruden fængselsstraffen og bøderne skal de to brødre hver især betale et tilsvarende beløb tilbage til det offentlige, skriver Nordvestnyt.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk