15. september 2019
Jyderup har haft adskillige bagerier igennem årtierne. Kun et er tilbage, Jyderup Bageren på Holbækvej 5. Her blev der etableret bageri allerede i 1924. Luftfotoet er dateret 1936. Foto: Tornved Lokalhistoriske Forening.
Jyderup har haft adskillige bagerier igennem årtierne. Kun et er tilbage, Jyderup Bageren på Holbækvej 5. Her blev der etableret bageri allerede i 1924. Luftfotoet er dateret 1936. Foto: Tornved Lokalhistoriske Forening.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brød er 6000 år gammelt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brød er 6000 år gammelt
Holbæk - 11. september 2019 kl. 20:00
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jyderup: Mandag den 16 september indleder Tornved Lokalhistoriske Forening efterårssæsonen med foredraget Korn, mel og bagning i historisk perspektiv.

Her fortæller lokalhistoriker Lone Fasmer om de tidligste kornarter i Danmark, og hvilken betydning indførelsen af landbruget havde for befolkningen.

Hun fortæller desuden om bagningens historie helt tilbage til bondestenalderen for ca. 6.000 år siden, og følger udviklingen op til vor tid.

I foredraget beretter Lone Fasmer derfor om middelalderens 'jernkager' og om bagning, før vi fik støbejernskomfuret i midten af 1800-tallet.

Tærtepanden og gasbageformen vil ikke blive glemt, og modestrømningerne helt op til i dag følges.

Foredraget, som finder sted i Skarridsøsalen i Jyderup kl. 19-21, følges i oktober og november op med to arrangementer, der også har bagning som tema: Et besøg på Mejnerts Mølle ved Svebølle og foredrag af formanden for Naturpark Åmosen, Henning Fought om Kongens Møller.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk