21. september 2020
Et kravlenisseark tegnet af Frederik Bramming i 1948 - året efter han opfandt de første kravlenisser.
Et kravlenisseark tegnet af Frederik Bramming i 1948 - året efter han opfandt de første kravlenisser.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Brammings nisser på spil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Brammings nisser på spil
Holbæk - 07. december 2019 kl. 19:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På mandag, den 9. december, indbyder Tornved Lokalhistoriske Forening til julearrangement i Skarridsøsalen i Jyderup. Her vil Bo Bramming fortælle om sin far Frederik Brammings nisser.

Indtil sin død i 1991 bidrog Frederik Bramming igennem seks årtier til den danske jul med sine festlige, humørfyldte og tandløse nisser. Han konstruerede og tegnede de mest fantasifulde samlekalendere igennem 1940'erne og 1950'erne, bidrog til julehæfter og »opfandt« i 1947 begrebet kravlenisser, som blev solgt i populære kartonark lige til at klippe ud og sætte op på dagligstuens malerier o.l. Selv i dag oplever man repræsentanter for den unge generation sige: »Det er de rigtige kravlenisser«, fortæller Anders Hjorth-Jørgensen, indehaver af forlaget desSHJn og en af landets mest vidende eksperter om tegnerier og tegnere.

Bo Bramming indvier i ord og billeder denne aften tilhørerne i, hvordan det var at være søn af en tegner, som selv på de varmeste sommerdage skabte nisser og julestemning på sit tegnebord.

I forbindelse med Bo Brammings foredrag vil Anders Hjorth-Jørgensen arrangere en lille udstilling baseret på sin omfattende samling af Frederik Brammings nissekreationer.

Og traditionen tro til julearrangementet serverer foreningen gløgg og æbleskiver i løbet af aftenen. Arrangementet, der begynder klokken 19, forventes at tage et par timer.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk