16. januar 2021
Dækningsafgiften trækker Holbæk ned på DI's rangliste over erhvervsvenlighed.. Men afgiften er med til at give penge til en bedre velfærd, og det er noget, alle må bidrage til - også virksomhederne, mener borgmesteren. ¬ Foto: Per Christensen
Dækningsafgiften trækker Holbæk ned på DI's rangliste over erhvervsvenlighed.. Men afgiften er med til at give penge til en bedre velfærd, og det er noget, alle må bidrage til - også virksomhederne, mener borgmesteren. ¬ Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester tilfreds med øget erhvervsvenlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester tilfreds med øget erhvervsvenlighed
Holbæk - 09. september 2019 kl. 21:29
Af Agner Ahm

Holbæk Kommune er rykket 14 pladser op ad listen i Dansk Industris årlige vurdering af kommunernes erhvervsvenlighed. Og den fremgang er borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) godt tilfreds med.

arrow Læs også: Bundplacering hos Dansk Industri ærgrer politikere

- Mest af alt er jeg glad for, at fremgangen er opnået på de områder, hvor vi har gjort en målrettet indsats. Specielt er jeg meget tilfreds med at se fremgang inden for uddannelse og arbejdskraft, da det er prioriterede områder, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

I sin årlige måling kigger Dansk Industri på en række faste faktorer, og man har desuden fået udfyldte spørgeskemaer fra en lang række virksomheder. Med basis i alle svar og tal laver DI derpå en rangliste over alle kommuners erhvervsvenlighed.

Her er Holbæk ganske rigtigt gået 14 pladser frem, men den samlede score placerer Holbæk som nummer 67 ud af de godt 90 kommuner, som er omfattet af undersøgelsen.

Noget af det, som for alvor trækker Holbæk ned set med DI-øjne, er dækningsafgiften, som blev genindført i det tidligere byråds sidste budgetforlig før valget i 2017.

- Med tanke på DI's mærkesager er det måske ikke så underligt, at vi ligger i den tunge ende i en undersøgelse af denne type, skriver borgmesteren i pressemeddelelsen.

Men på dette punkt er der ikke planer om at rette ind efter DI's ønsker:

- Velfærden har højeste prioritet, og det skal vi alle bidrage til, noterer borgmesteren.
Hun peger på, at dele af den kommunale service stadig har brug for et løft. Og her må alle hjælpe til, også erhvervslivet, fastslår borgmesteren.

Læs mere i tirsdagens udgave af Nordvestnyt.

arrow Vestegnskommune er Sjællands bedste til erhverv
10. september 2019 kl. 09:46 Opdateret: kl. 09:46
arrow Kvantespring for erhvervslivet - Næstved rykker 39 pladser frem
10. september 2019 kl. 05:55 Opdateret: kl. 08:46
arrow Ringsted rykker ni pladser tilbage i stor erhvervsundersøgelse
09. september 2019 kl. 21:32 Opdateret: kl. 14:15
I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk