22. juli 2019
I september 2018 måtte nogle deltagere sidde i et lokale bag den store sal eller stå i gangen i Vommevad Forsamlingshus i forbindelse med et møde i fordebatten om et biogasanlæg på den først foreslåede placering ved Snævre.
I september 2018 måtte nogle deltagere sidde i et lokale bag den store sal eller stå i gangen i Vommevad Forsamlingshus i forbindelse med et møde i fordebatten om et biogasanlæg på den først foreslåede placering ved Snævre.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgermøde søndag om biogasanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgermøde søndag om biogasanlæg
Holbæk - 12. februar 2019 kl. 09:25
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Aldrig før har Nature Energy oplevet en så voldsom modstand mod opførelsen af et biogasanlæg som i området ved Snævre i Holbæk Kommune.

arrow Læs også: Lokallisten støtter ikke biogas i Snævre

Det er også første gang, at Nature Energy på eget initiativ indbyder til et borgermøde, hvor alle er velkomne, mens der tidligere har været møder med mindre grupper andre steder.

Det aktuelle borgermøde foregår i Knabstrup Hallen søndag den 17. februar klokken 18.00 - ikke et typisk tidspunkt for et borgermøde.

- Vi ville gerne have haft det tirsdag eller onsdag aften i denne uge, men det var ikke muligt at finde lokaler, der var store nok, forklarer Ole Hvelplund, der er direktør i Nature Energy, til Nordvestnyt.

Der blev søgt efter et sted med mere plads end i Vommevad Forsamlingshus, hvor nogle af de over 300 deltagere måtte stå i gangen ved fordebatten i september 2018 om et muligt anlæg ved Snævre.

Med den udtalte modstand i områderne Nr. Jernløse, Regstrup og Sdr. Jernløse ser det ud til, at Ole Hvelplund stikker hovedet ind i løvens mund.

- Vi vil gerne være en virksomhed, som er åben, og som kommer med svar på de spørgsmål, der er, siger Ole Hvelplund.

I en pressemeddelelse siger direktøren, at man har fulgt den livlige debat om biogasanlægget tæt.

- Hvis vi skal gribe i egen barm, må vi sige, at vi ikke har været gode nok til at kommunikere til borgerne i Holbæk om biogasanlægget. Det vil vi rette op på, og derfor vil vi gerne møde Holbæks borgere for at lytte til de bekymringer og de spørgsmål, som de har til os, siger Ole Hvelplund.

Nature Energy håber på en saglig og fordomsfri debat på et ordentligt niveau.

- Vi kommer for at lytte. Og omvendt er det vores håb, at borgerne også vil lytte til vores svar. Vi er åbne som en si, og der er ikke spørgsmål, vi ikke vil svare på, og der er ikke noget, vi holder skjult, siger Ole Hvelplund, der til fulde forstår, at et nyt og ukendt biogasanlæg vækker store følelser.

arrow Nul enighed om lugt eller ej fra biogas
17. februar 2019 kl. 22:27 Opdateret: kl. 23:43
arrow Kommer lugt fra mink eller biogas?
16. februar 2019 kl. 15:13 Opdateret: kl. 17:18
arrow Biogas-modstandere går til ombudsmanden
15. februar 2019 kl. 17:11 Opdateret: kl. 10:04

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk