23. september 2021
Solcelleanlæg på større markarealer - som her ved Hagesholm - kan være et led i den grønne omstilling, der er emnet for et borgermøde den 8. december.
Solcelleanlæg på større markarealer - som her ved Hagesholm - kan være et led i den grønne omstilling, der er emnet for et borgermøde den 8. december.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgermøde om strategisk energiplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgermøde om strategisk energiplan
Holbæk - 19. november 2019 kl. 06:05
Af Kaj Ove Jensen

Solceller, biogas, vindmøller, geotermi og andet er muligheder, når det gælder den grønne omstilling. Holbæk Kommunalbestyrelse har en grøn og bæredygtig udvikling som en prioritet i kommunen, og nu skydes arbejdet med en strategisk energiplan i gang.

Det sker med et stort borgermøde søndag den 8. december klokken 10-14 på Hotel Sidesporet, Ahlgade 1 B i Holbæk. Et borgerforslag, der resulterede i, at kommunalbestyrelsen i april vedtog at udarbejde en strategisk energiplan.

Med borgermødet får alle kommunens borgere mulighed for at bidrage til arbejdet med en plan, der skal fremme en omstilling til et mere fleksibelt energisystem med mindre energiforbrug og mere vedvarende energi for klimaets skyld.

Interesserede skal tilmelde sig via kommunes hjemmeside. Der er maksimalt plads til 250 deltagere.

Borgmester håber på stor deltagelse

Formålet med den strategiske energiplan er at sikre den mest klimavenlige og økonomiske anvendelse af energi i Holbæk Kommune. Som en begyndelse skal der sættes mål for, hvad Holbæk Kommunes ambition skal være.

- Jeg håber, at så mange som muligt har lyst og mulighed for at deltage på mødet. Vi skal have sat den grønne omstilling på dagsordenen i Holbæk Kommune og lave en langsigtet plan. På det første møde kommer vi ikke til at snakke om konkrete løsningstiltag eller steder at placere dem. Vi skal først have sat et mål for, hvad kommunens vision for den grønne omstilling skal være. Så vil vi på et senere tidspunkt i en målrettet dialog med borgere, foreninger og virksomheder tage fat om de konkrete løsninger, der kan hjælpe til, at vi kommer i mål, siger borgemster Christina Krzyrosiak Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Efter borgmesterens åbning af dagen vil vejr- og klimaekspert Jesper Theilgaard fortælle om klimaets tilstand. Poul Erik Morthorst, professor og medlem af Klimarådet, har et indlæg om klimaet og energien.

Fra Grøn Ungdom Holbæk vil Signe Sitarz fortælle om lokal aktivisme. Peter Huusom er idémager til Sol over Brenderup (solcellepark på folkeaktier), og temaet for hans indlæg er borgerne som frontløbere. Nynne Bjerre Christensen er moderator ved en paneldebat, og derefter er der workshops, hvor deltagerne skal sætte målene for energiplanen.

Borgmesteren runder dagen af og ridser de næste skridt i arbejdet op.

Efter planen skal kommunalbestyrelsen vedtage den endelige energiplan på mødet i juni 2020.

Stemmer du til kommunalvalget i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk