24. august 2019
Familien Helmbo fra Holbæk har længe ventet på, at vandtårnet i Holbæk blev åbnet for besøgende. På trods af dis kunne  de se til Tuse Næs - og byggeriet af højhuset på havnen, det bliver næsten lige så højt som vandtårnet, der måler 67 meter. Foto: Margit Pedersen
gallery icon

Se billedserie

Familien Helmbo fra Holbæk har længe ventet på, at vandtårnet i Holbæk blev åbnet for besøgende. På trods af dis kunne de se til Tuse Næs - og byggeriet af højhuset på havnen, det bliver næsten lige så højt som vandtårnet, der måler 67 meter. Foto: Margit Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Børn og voksne i kø for at gå på vandet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Børn og voksne i kø for at gå på vandet
Holbæk - 23. marts 2019 kl. 20:29
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

137 trin - og hvor er så springvandet? Asta Svarre Jørgensen fra Holbæk var lidt skuffet, hun var med sin seksårige storebror Viktor Steen Svarre Jørgensen og deres far og mor blandt mange, der havde stået i kø for at komme til tops i Holbæks vandtårn.

Der er ikke noget springvand, men masser af vand under hendes fødder - cirka to millioner liter rent drikkevand som ikke må »betrædes«, heller ikke når forsyningsselskabet Fors inviterer til åbent vandtårn i anledning af Vandets Dag.

Belønningen efter trappebestigningen var i stedet en panoramudsigt over Holbæk by. Dis slørede noget af udsigten, men når solen brød frem, kunne de heldige ane Roskilde Domkirke.

Udsigten imponerede Asta og Viktors forældre Gitte Svarre Jørgensen og Brian Jørgensen, Holbæk.

- Vi kører tit forbi, og ungerne har spurgt, hvad det er for et tårn. Nu kom muligheden for at komme op i det og forklare børnene, hvad der gemmer sig i tårnet, forklarede Brian Jørgensen.

Det ville cirka 800 andre også, køen nåede næsten ned til Vandtårnsvej fra start til slut.

- Vi vidste godt, interessen var ekstra stor og forventede mange på en lørdag. Folk har ringet og spurgt, hvornår vi igen holdt åbent vandtårn, og vi kunne se interessen, da vi lagde det ud på Facebook. Det er positivt overvældende, bemærkede kommunikationskonsulent Mette Ryberg Herskind.

Udsigten til en speciel udsigt fik mange til at holde ud i køen, nogle ventede i næsten en time.

Familien Helmbo fra Holbæk havde kun ventet 20 minutter, og ventetiden blev forsødet med slikpinde og kaffe. Andre snuppede en gratis pølse eller kiggede ind hos skoletjenesten for at se, hvordan regnvand ender som rent drikkevand.

- Det blå lys på vandtårnet har fyldt meget, vi har talt om at komme op i tårnet og længe ventet på et åbent vandtårn. Her kan vi se noget, vi ikke er vant til, sagde Benjamin Helmbo.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk