15. februar 2019
Resturant SuRi har mistet sin elitesmiley og fået et bødeforlæg på 60.000 kroner, efter 24 receptionsgæster har oplyst, de blev syge efter at have spist mad leveret af SuRi. Foto: Jørgen Juul
Resturant SuRi har mistet sin elitesmiley og fået et bødeforlæg på 60.000 kroner, efter 24 receptionsgæster har oplyst, de blev syge efter at have spist mad leveret af SuRi. Foto: Jørgen Juul
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bødeforlæg på 60.000 kroner til SuRi efter 24 tilfælde af Roskildesyge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bødeforlæg på 60.000 kroner til SuRi efter 24 tilfælde af Roskildesyge
Holbæk - 13. februar 2018 kl. 17:11
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter en reception, hvor der blev serveret småretter leveret af restaurant SuRi, har Fødevarestyrelsen fået oplysning om 24 tilfælde af Roskildesyge.

Det udløste sidst i 2017 en sur smiley og et bødeforlæg på 60.000 kroner for, som der står i kontrolrapporten, at have markedsført sundhedsskadelige fødevarer.

Det var SuRi selv, der kontaktede fødevarermyndighederne, da der kom henvendelser om syge gæster.

Fødevarestyrelsen bad gæster udfylde et spørgeskema og interviewede receptionsholderne og personale på SuRi.

Ud fra de oplysninger tyder intet på, kontakt mellem mennesker er skyld i sygdomstilfældene, siger fødevarechef Henning Knudsen, FødevareSjælland/Fyn til Nordvestnyt tirsdag.

- Vi er ret sikre på sammenhængen, og at to af retterne var smittekilden. Det er vi ud fra den statistiske behandling af gæsternes svar på symptomer, hvad de spiste, og at to medarbejdere, der var med til at lave maden og gøre klar, blev testet positiv for den meget smitsomme norovirus (Roskildesyge), forklarer Henning Knudsen.

SuRi forklarer i kontrolrapporten, at man ikke var bekendt med de anbefalede retningslinjer for karantæne efter maveonde.

Fødevarestyrelsen og brancheorganisationen Horesta anbefaler, at man først møder på job efter at have været symptomfri i 48 timer.

I alt havde tre medarbejdere været syge med maveonde i perioden, hvor maden blev tilberedt.

Efter et kontrolbesøg sidst i januar vendte den glade smiley tilbage. SuRi har strammet op på procedurer omkring syge ansatte, og hvor længe de er sygemeldt.

Restauratør Henrik Nielsen har ikke ønsket at udtale eller forklare sig til Nordvestnyt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk