7. marts 2021
De seks personer, der er sigtet i tilknytning til terrorsagen, blev tirsdag kørt til og fra Retten i Holbæk med udrykning.
De seks personer, der er sigtet i tilknytning til terrorsagen, blev tirsdag kørt til og fra Retten i Holbæk med udrykning.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blå blink og udrykning ved retsmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blå blink og udrykning ved retsmøde
Holbæk - 23. februar 2021 kl. 15:53
Af Palle Mogensen

Mange borgere i Holbæk har formentlig undret sig over, hvorfor flere civile politibiler kørte gennem byen med udrykning og blå blink tirsdag morgen mellem klokken 7 og 8 og igen mellem klokken 14 og 15.

arrow Læs også: Sigtede i terrorsag fortsat varetægtsfængslede

Politibilerne transporterede de seks personer - fire mænd og to kvinder - som ifølge politiet er sigtede »i tilknytning« til den store terrorsag med udgangspunkt i Holbæk.

De seks personer blev kørt frem og tilbage mellem Retten i Holbæk og de forskellige arresthuse og fængsler, de sidder varetægtsfængslede i.

Normalt bliver varetægtsfængslede ikke transporteret rundt med udrykning, men i forbindelse med terrorsagen er der tale om skærpede sikkerhedsforanstaltninger, fortæller kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Normalt kan politiet ikke køre med udrykning, uden at der er nogle helt konkrete forhold, der taler for det. Og i det her tilfælde handler det om sikkerhedsmæssige årsager, siger han.

Martin Bjerregaard forklarer, at det handler om, at man fra politiets side vil forhindre eventuelle befrielsesaktioner i forbindelse med transporten.

- Vi vil godt undgå, at der er nogen, som forsøger at forhindre politibilerne i at køre videre. Enten ved at stikke en kniv i et eller flere dæk eller en decideret aktion, hvor nogle biler kører ind foran og blokerer vejen. Og det gælder især inde i byen, hvor der er megen trafik, siger han og fortsætter:

- Kører politibilen med udrykning, må den køre lidt hurtigere og ikke nødvendigvis holde for rødt lys. Derfor bliver det sværere at standse den, forklarer han.

arrow Beviser og terrorsigtedes forklaringer er stadig hemmelige
02. marts 2021 kl. 11:04 Opdateret: kl. 11:06
arrow Tre mænd er sigtet for røveri med kniv mod 12-årig dreng
02. marts 2021 kl. 01:25 Opdateret: kl. 05:48
arrow Forsvarere kritiserer terror-efterforskning
23. februar 2021 kl. 17:24 Opdateret: kl. 17:24
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk