24. oktober 2021
De seks personer, der er sigtet i tilknytning til terrorsagen, blev tirsdag kørt til og fra Retten i Holbæk med udrykning.
De seks personer, der er sigtet i tilknytning til terrorsagen, blev tirsdag kørt til og fra Retten i Holbæk med udrykning.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Blå blink og udrykning ved retsmøde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blå blink og udrykning ved retsmøde
Holbæk - 23. februar 2021 kl. 15:53
Af Palle Mogensen

Mange borgere i Holbæk har formentlig undret sig over, hvorfor flere civile politibiler kørte gennem byen med udrykning og blå blink tirsdag morgen mellem klokken 7 og 8 og igen mellem klokken 14 og 15.

arrow Læs også: Terrorsigtelse mod syv nu offentliggjort

Politibilerne transporterede de seks personer - fire mænd og to kvinder - som ifølge politiet er sigtede »i tilknytning« til den store terrorsag med udgangspunkt i Holbæk.

De seks personer blev kørt frem og tilbage mellem Retten i Holbæk og de forskellige arresthuse og fængsler, de sidder varetægtsfængslede i.

Normalt bliver varetægtsfængslede ikke transporteret rundt med udrykning, men i forbindelse med terrorsagen er der tale om skærpede sikkerhedsforanstaltninger, fortæller kommunikationsmedarbejder Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

- Normalt kan politiet ikke køre med udrykning, uden at der er nogle helt konkrete forhold, der taler for det. Og i det her tilfælde handler det om sikkerhedsmæssige årsager, siger han.

Martin Bjerregaard forklarer, at det handler om, at man fra politiets side vil forhindre eventuelle befrielsesaktioner i forbindelse med transporten.

- Vi vil godt undgå, at der er nogen, som forsøger at forhindre politibilerne i at køre videre. Enten ved at stikke en kniv i et eller flere dæk eller en decideret aktion, hvor nogle biler kører ind foran og blokerer vejen. Og det gælder især inde i byen, hvor der er megen trafik, siger han og fortsætter:

- Kører politibilen med udrykning, må den køre lidt hurtigere og ikke nødvendigvis holde for rødt lys. Derfor bliver det sværere at standse den, forklarer han.

arrow Forsvarere kritiserer terror-efterforskning
23. februar 2021 kl. 17:24 Opdateret: kl. 17:24
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk