1. oktober 2020
Det mulige biogasanlæg, som Nature Energy gerne vil opføre i området ved Snævre, vil komme til at se ud nogenlunde som dette anlæg, som Nature Energy har i Holsted.  Foto: Nature Energy
Det mulige biogasanlæg, som Nature Energy gerne vil opføre i området ved Snævre, vil komme til at se ud nogenlunde som dette anlæg, som Nature Energy har i Holsted. Foto: Nature Energy
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Biogas-plan fortsætter trods støttestop

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Biogas-plan fortsætter trods støttestop
Holbæk - 12. februar 2019 kl. 11:00
Af Kaj Ove Jensen

I fredags blev kredsen bag energiforliget (alle partier i Folketinget) enige om rammerne for at stoppe støtten til nye biogasanlæg. Det betyder, at der ikke ydes støtte til anlæg, der ikke er drift inden den 1. januar 2020.

arrow Læs også: Der er så dejligt ude på landet!

Det kommer dog ikke til at betyde noget for Nature ­Energys arbejde med at få tilladelse til at opføre et biogasanlæg ved Snævre i Holbæk Kommune, skriver dagbladet Nordvestnyt tirsdag.

- Vi fortsætter projektet i Holbæk uagtet beslutningen fra Folketinget i fredags. Vi er fortsat overbeviste om, at det er det bedste for Holbæk Kommune, klimaet og Nature Energy med et biogasanlæg ved Snævre Vest. Vi har brugt så mange penge på det nu, at vi ønsker at køre processen til ende, siger Ole Hvelplund.

Baggrunden for ændringerne er, at udgifterne til støtte af biogas er vokset betydeligt de senere år, og det ser ud til at fortsætte.

- Der er nogle dispensationsmuligheder, som vi drøfter med myndighederne, primært Energistyrelsen. Ellers ved vi, at der fra 2021 åbnes for en ny pulje. Vi vil være parate til at vente med at sætte et anlæg i drift fra 2021, men det kan bygges før, siger Ole Hvelplund.

Der er i energiaftalen aftalt en pulje på 240 millioner kroner i 2021-2023, der udformes som et udbud.

Ifølge direktøren har 12 personer på fire år klaget over lugtgener fra virksomhedens anlæg, og der har ikke været nogen de seneste to år. Nature Energy driver i dag otte biogasanlæg i Jylland og på Fyn.

- Vi lever af det hver dag, og vi ønsker ikke, at vores anlæg skal lugte. Vi er en seriøs, troværdig og ansvarlig aktør. Vi er kendt som de mest professionelle i branchen i Danmark. Jeg kan næsten ikke se, hvornår det skulle lugte - det skulle være, fordi der er et uheld, og det tager vi vare på,siger Ole Hvelplund.

arrow Kommer lugt fra mink eller biogas?
16. februar 2019 kl. 15:13 Opdateret: kl. 17:18
arrow Biogas tager luften ud af lokalforum
06. februar 2019 kl. 13:29 Opdateret: kl. 11:05
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk