20. juli 2019
Der bliver spillet på mange forskellige instrumenter, når Melina, Ayden og de andre børn fra Delfin-stuen har besøg af en musiklærer.
gallery icon

Se billedserie

Der bliver spillet på mange forskellige instrumenter, når Melina, Ayden og de andre børn fra Delfin-stuen har besøg af en musiklærer.
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Musikprojekt for delfiner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Musikprojekt for delfiner
Holbæk - 21. februar 2019 kl. 11:39
Af Christina Quist
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg vil have trommerne.
- Neeeej, jeg vil have trommerne.

Seks børn fra Delfin-stuen i børnehuset Solsikken i Gislinge har netop indfundet sig i daginstitutionens krearum. De virker forventningsfulde og en anelse utålmodige, da Lina Zinglersen fra Holbæk og Omegns Musikskole tager imod dem.

Det er tredje gang denne tirsdag, musiklæreren skal være sammen med Delfin-børnene. Hun er hentet ind, fordi de 18 børn på Delfin-stuen deltager i et musikprojekt, som løber over i alt fem gange.

Da alle børnene er kommet ind i lokalet med deres pædagog Kirsten Larsen, sætter de sig alle i en rundkreds.

De opfrisker kort, hvad de tidligere har lavet, og stille og roligt lægger de ud med en sang om solskinsvejr.

Børnene synger fint med, men det er også tydeligt, at småbørnene, som er mellem tre og fem år, meget gerne snart vil have fingrene i de mange instrumenter, som Lina Zinglersen har fundet frem.

Børnene i Solsikken er vant til at synge. Det gør de ofte. Men det er nyt, at de også får lov at prøve at spille instrumenter. Ønsket i institutionen er, at musik skal være en del af børnene læring og udvikling. Og derfor skal instrumenter nu også til at fylde mere i børnenes hverdag, så de dermed får kendskab til rytmer og samspil. Og det er årsagen til, at børnehuset har allieret sig med hjælpere udefra hver 14. dag.

Triangel og tromme hitter

Efter en enkelt sang uden instrumenter og én enkelt med rasleæg får børnene endelig deres store ønske opfyldt.

- Nu får I et instrument. Og det er helt lige meget, hvilket et I får, for om lidt bytter vi, siger Lina Zinglersen, som hurtigt får styr på børnene efter en mindre diskussion om, hvem der skal have trianglen.

En ny sangleg begynder, hvor børnene går rundt i en rundkreds - lidt ligesom i stoledans - og på et bestemt tidspunkt i sangen skal de hver især finde et instrument og spille på det.

- Husk, I skal synge med, siger Lina Zinglersen til børnene, som af og til virker mere optagede af, hvilket instrument de skal have fat i, end at synge med. Det hele er dog tilrettelagt så pædagogisk, at de seks børn får lov at prøve alle instrumenterne på gulvet.

Ud over trianglen er en anden af favoritterne trommerne. Og her er der heldigvis én til hver, og de skal tages i brug i den næste sang. Ved hjælp af trommerne får børnene bådet øvet sig i at spille en bestemt rytme, at følge takten og i at spille så højt og lavt, de kan, mens de samtidig synger. »Jeg er en glad lille cowboy«.

- Børnene elsker det

Undervejs i dagens musik-projekt, som varer lidt over en halv time, har børnene grinet en del. Især var smilene og grinene store, da papegøjen Andrea fra Kaj og Andrea fløj op af en taske, og børnene til sang på skift fik lov til at flyve med hende.

Og det er da også nogle meget glade børn, som fortæller om deres oplevelser med musikprojektet.

- Jeg synes, det er rigtig sjovt at spille. Før spillede vi ikke så meget, men det gør vi nu. Og jeg kan lide alle instrumenterne, fortæller fire-årige Ayden.

- Jeg kan bedst lide trommerne. De er rigtig sjove. Jeg ønsker mig en tromme nu, supplerer Melina på fem år.

Pædagog Kirsten Larsen fortæller, at hun også kan mærke, at musikprojektet giver børnene en masse.

- Vi får et fællesskab på en anden måde. Og børnene elsker det. Når vi er i krea-rummet, vil de nu selv gerne lege med instrumenterne. De bliver også mere trygge i at spille og synge, og de er blevet mindre generte og tør at være med, siger Kirsten Larsen.

Næste gang Lina Zinglersen kommer til Solsikken er om knap to uger.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk