6. august 2020
Børne- og ungebibliotekar Roland Holmegaard Olsen passer i øjeblikket godt på de nyindkøbte engelsksprogede bøger, som Holbæk Bibliotekerne vil låne ud, når bibliotekerne igen kan holde åbent.Privatfoto
Børne- og ungebibliotekar Roland Holmegaard Olsen passer i øjeblikket godt på de nyindkøbte engelsksprogede bøger, som Holbæk Bibliotekerne vil låne ud, når bibliotekerne igen kan holde åbent.Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bibliotekar »reddede« nye børnebøger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bibliotekar »reddede« nye børnebøger
Holbæk - 30. marts 2020 kl. 05:49
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er udfordrende tider for de faste brugere af bibliotekerne, der også er ramt af nedlukningen.

Læseheste må i øjeblikket finde alternative måder at få tilfredsstillet læselysten på, og heldigvis er der elektroniske alternativer.

Men der er også lys i mørket for især de børn og unge, der bruger bibliotekerne i Holbæk Kommune - og som har en alder, hvor de gerne læser bøger på engelsk.

Når bibliotekerne åbner igen på et tidspunkt, vil bogreolerne bugne af splinternye engelsksprogede børne- og ungdomsbøger, som lige nu bare venter på at komme på rette hylde og imellem hænderne på de unge lånere.

Alternative boglån
  • Selv om de fysiske biblioteker er lukket i øjeblikket, er der stadig mulighed for at låne litteratur, film og andre elektroniske materialer via bibliotekernes hjemmesider.
  • Holbæk Bibliotekerne har på sin hjemmeside lavet en oversigt over mulighederne.
  • Det er for eksempel eReolen, hvor man kan finde ebøger, lydbøger og podcasts for både børn og voksne. Der kan lånes seks ebøger og fire lydbøger om måneden.
  • Og på Filmstriben kan man se film og serier - op til seks film eller serie-afsnit om måneden, men maksimalt to om ugen.

Og som et meget godt billede på de usædvanlige tider, vi lever i, befinder alle bøgerne sig lige nu ikke på de lokale biblioteker i Holbæk, Jyderup, Tølløse, Svinninge og på Orø.

Nej, de er skam hjemme hos børne- og ungebibliotekar Roland Holmegaard Olsen i hans hjem i Holbæk, og det er der en god forklaring på.

Risikerede at ryge retur

Kort før nedlukningen var Roland Holmegaard Olsen, der også er materialeansvarlig på Holbæk Bibliotekerne, sammen med en kollega på en børnebiblioteks-faglig studietur til London.

Her skulle de også købe ind til bibliotekets engelske samling af børne- og ungelitteratur, og indkøbene skulle sendes hjem til Holbæk.

Men da et lukket bibliotek uden personale til at tage imod forsendelsen kunne betyde, at bøgerne ville blive sendt retur til England, »reddede« Roland Holmegaard Olsen bøgerne ved simpelthen at få dem sendt hjem til privaten på Riffelhavevej, hvor de utvivlsomt er i gode hænder.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk