18. oktober 2021
Et gammelt fotoalbum ændrede Ole Krogsgaards familiehistorie. Hans oldefar var fotograferet sammen med Adolf Hitler. Privatfoto
Et gammelt fotoalbum ændrede Ole Krogsgaards familiehistorie. Hans oldefar var fotograferet sammen med Adolf Hitler. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Betændt familiehistorie: Oldefar var nazist

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betændt familiehistorie: Oldefar var nazist
Holbæk - 09. oktober 2021 kl. 18:33
Af Pernille Rohde

Ole Krogsgaard fortæller i Søstrup kirke en betændt familiehistorie ved et foredrag onsdag den 13. oktober kl. 19.30.

Ole Krogsgaard har en bachelor i historie og har skrevet speciale om hvordan efterkommere af nazister håndterer deres familiefortid.

I foredraget vil han fortælle historien om sin oldefar og mormor samt sine forsøg på at nærme sig sandheden om sin familiehistorie.

Tre billeder i et gammelt fotoalbum ændrede Ole Krogsgaards familiehistorie. Hans mormor havde altid fortalt mange historier om sin far - 'verdens bedste menneske'.

Willy von Nordeck var et fantastisk familieoverhoved, der fik familien gennem krig, bomberegn og en strabadserende flugt til Danmark.

Så hvorfor var der i det gamle, røde ringbind tre billeder af Ole Krogsgaards oldefar i spidsen af en parade ved siden af Adolf Hitler?

Billedfundet satte gang i et stort researcharbejde, der er portrætteret i DR-dokumentaren "Den gode nazist."

Hans mormor delte gladeligt ud af de gode historier. Hun fortalte ikke, at han efter krigen blev dømt for forbrydelser mod menneskeheden for forbrydelser mod menneskeheden for sin deltagelse i Folkedomstolen, hvor fjender af naziregimet blev summarisk dømt til døden.

- I min mormors verdensbillede var hendes far tvunget til at hjælpe nazisterne. Hun har aldrig villet anerkende, at hendes oldefar kunne have handlet anderledes. Tværtimod tog han åget på sig, for at undgå, at en rigtig nazist ville tage hans plads og gøre det hele meget værre. Hendes undvigelsesteknikker er ikke unikke. Tyske historikere har vist, at de fleste efterkommere af nazister er klar til at foretage sig store mentale krumspring for at fastholde deres elskede forældre i en helterolle, siger Ole Krogsgaard..

Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk