20. juli 2019
Borgerne kan fremover bestille en betjent til at komme til deres område, for eksempel hvis de blandt andet oplever, at bilisterne kører for stærkt i deres område. Det gjorde Benny Jensen fra Kirke Eskilstrup.

Foto: Lars Sandager Ramlow
Borgerne kan fremover bestille en betjent til at komme til deres område, for eksempel hvis de blandt andet oplever, at bilisterne kører for stærkt i deres område. Det gjorde Benny Jensen fra Kirke Eskilstrup. Foto: Lars Sandager Ramlow
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bestilte en betjent og fik en fartkontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bestilte en betjent og fik en fartkontrol
Holbæk - 22. januar 2019 kl. 06:35
Af Michael Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Benny Jensen var træt af, at bilisterne på Have Borupvej i Kirke Eskilstrup kørte alt for stærkt gennem byen. Han benyttede sig derfor af politiets nye system, hvor borgerne på politiets hjemmeside kan bestille en betjent til at komme ud til for eksempel en færdselskontrol, et foredrag eller tilstedeværelse ved et større arrangement.

Forsøget blev implementeret i hele landet i december måned efter have kørt som et prøveprojekt hos Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi.

For Benny Jensens vedkommende var det den høje fart, som fik ham til at reagere.

- De kører som sindssyge herude, og man frygter, at folk bliver kørt ned. Siden 1999, hvor jeg har boet herude har jeg ikke set en eneste fartkontrol. Derfor tænkte jeg, at der måtte gøres noget, siger Benny Jensen.

Initiativet med at bestille en betjent stammer fra Justitsministeriets udspil om »Nærhed og Tryghed«, som blev fremlagt i oktober.

Meningen med forslaget er, at politiet skulle komme endnu tættere på borgerne og deres hverdag.

- Det nye initiativ erstatter ikke det almene politiarbejde. Men vi synes, det er et godt signal at sende til borgerne. De får en ekstra mulighed for at få deres stemme hørt, og vi får mulighed for at få erfaringer med nogle af de problematikker, som skaber utryghed hos folk. Det omhandler primært færdselsforseelser, siger politikommisær Janni Hedblom Petterson fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet rykkede ud
Benny Jensens henvendelse er langt fra den eneste, som Midt- og Vestsjællands Politi har modtaget.

I perioden fra 1. december og til dags dato har politikredsen modtaget 23 henvendelser på færdselskontrol og fem henvendelser falder i kategorien andet, som for eksempel kan være et foredrag.

I Benny Jensens tilfælde bestilte han betjenten den 18. december, og den 10. januar lagde han mærke til, at politiet var ude og måle farten på bilisterne i området.

- Jeg var meget glad for, at politiet kom så hurtigt herud. Dog er jeg overrasket, hvor få der blev taget. For min erfaring fra området, er, at der generelt er alt for mange, som kører for stærkt, pointerer han.

Resultatet fra fartkontrollen var, at 401 bilister blev kontrolleret i en periode på lige knap fire timer. 19 bilister blev blitzet og fik en bøde, mens to kørte mere end 30 procent for stærkt og fik et klip.

- Det var et meget relevant målested. 19 bilister er ikke så ringe. Vi kommer helt til at lægge vejen forbi igen, oplyser politikommissær hos Midt- og Vestsjællands Politi, Steen Bischof.

Benny Jensen vil ikke tøve et sekund med igen at bestille en betjent igen, hvis han oplever, at folk igen kører over den tilladte grænse på 50 kilometer i timen.

- Jeg fik mange positive tilbagemeldinger, da jeg skrev i vores Facebook-gruppe, at jeg havde kontaktet politiet. Jeg er blevet taget meget seriøst af politiet, og de fortjener stor ros for at vende hurtigt tilbage, forklarer han.

Hvis medborgerne skulle ytre sig negativt om Benny Jensens indsats, tager han det med.

-Skulle nogen synes, at jeg er en stikker, er det deres problem og ikke mit. Jeg gør det her, fordi jeg synes, at det er et problem, som skal løses - det gør gavn i lokalområdet, siger han.

Man kan bestille en betjent på politi.dk/bestil/bestil-en-betjent.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk