7. august 2020
Genåbningen af landet gav comeback til blandt andet restauranterne i Ahlgade i Holbæk. Nu gælder det om at holde fast i god corona-adfærd, så vi ikke sætter det begyndende opsving over styr, mener Lars Dinesen (S), formand for Holbæk Kommunes beskæftigelsesudvalg.
Genåbningen af landet gav comeback til blandt andet restauranterne i Ahlgade i Holbæk. Nu gælder det om at holde fast i god corona-adfærd, så vi ikke sætter det begyndende opsving over styr, mener Lars Dinesen (S), formand for Holbæk Kommunes beskæftigelsesudvalg.
Foto: Agner Ahm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beskæftigelsen er i bedring - men husk at vaske hænder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskæftigelsen er i bedring - men husk at vaske hænder
Holbæk - 30. juli 2020 kl. 13:24
Af Agner Ahm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er stadig skidt, men det lysner. Sådan er den korte version af beskæftigelsessituationen i Holbæk og Odsherred Kommuner, hvor man nu tydeligt kan spore en positiv effekt af den langsomme genåbning af samfundet.

Da landet blev lukket ned den 11. marts, satte det sig meget hurtigt spor i beskæftigelsen. De første tre uger efter nedlukningen steg antallet af ledige i Holbæk med cirka 400 til over 1600 ledige. I Odsherred steg antallet af ledige fra omkring 650 til over 800.

I april blev det værre endnu - sidst på måneden var der registreret 1751 ledige i Holbæk og 914 i Odsherred.

Men i starten af maj stoppede stigningen i ledigheden. Måneden bød på et ganske lille fald i ledigheden, både i Holbæk og Odsherred.

I løbet af juni gik det lidt hurtigere den rigtige vej. I Holbæk faldt ledigheden med mere end 100 personer, i Odsherred med lidt over 50.

I begge kommuner er der stadig markant flere ledige, end før coronaen ramte landet. Men det går altså den rigtige vej.

Tallene kommer fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, som i starten af coronakrisen fremlagde daglige tal for beskæftigelsen helt ned på kommuneniveau.

I juni blev ledigheden kun registreret en gang om ugen, og her i juli er der ingen tal på kommunalt niveau.

På landsplan har styrelsen dog holdt øje med tingene, også i juli.

En opgørelse over nye ledige i hele landet ligner den tilsvarende kurve fra sidste år. Med andre ord: Det værste ser ud til at være overstået.

Da mønsteret er temmelig ens landet over, er udviklingen nem at forklare: Det var coronaen, som kostede mange job. Og det er genåbningen, som nu langsomt får tingene til at lysne på arbejdsmarkedet.

Dermed handler afstand og hyppig håndvask ikke kun om sundhed. Det er også en effektiv metode til at fremme beskæftigelsen.

Læs mere i torsdagens udgave af Nordvestnyt

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk