24. oktober 2020
Holbækfærgen til Orø skal sejle udrykningskøretøjer over. Beredskaberne har dermeddroppet Østre Færge som »hurtigvej« i tilfælde af brand, syge og uroligheder. Foto: Thomas Olsen
Holbækfærgen til Orø skal sejle udrykningskøretøjer over. Beredskaberne har dermeddroppet Østre Færge som »hurtigvej« i tilfælde af brand, syge og uroligheder. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beredskaberne dropper Østre Færge og sender udrykninger via Orøfærgen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beredskaberne dropper Østre Færge og sender udrykninger via Orøfærgen
Holbæk - 30. september 2020 kl. 14:28
Af Margit Pedersen

Der bliver ingen beredskabsaftale med rederiet Østre Færge, i stedet skal udrykningskøretøjer til Orø fra 1. oktober sejles over med Orøfærgen fra Holbæk. Opgaven har været at sikre øboerne, og at de kan føle sig trygge.
Det er resultatet af et møde onsdag, hvor Region Sjælland, brandvæsenet, politiet og Holbæk Kommune er gået sammen om en ny ordning, efter Østre Færges reder har meldt ud, at der fra midnat 1. oktober ikke længere sejler for beredskabet på alle tider af døgnet og uden for sejlplanen.

arrow Læs også: Øboere er utrygge - længere sejltid for udrykningskøretøjer er et problem

Det sker, da det ifølge rederiejer Michael Kousted ikke er lykkedes ham at få en operativ kontrakt om beredskabssejladsen.
Ifølge beredskabparterne og kommunen vil øboerne være garanteret den samme hjælp som før, også selv om sejltiden fra Holbæk er længere end fra Hammer Bakke.
De garanterer, at responstiden ikke forringes, fordi blandt andet brandbiler kører ud fra Holbæk, ligesom Holbæk Sygehus er det nærmeste akutsygehus.
Aftalen ændrer heller ikke på brugen af lægehelikopter.

Øboerne bliver inviteret til et borgermøde med repræsentanter fra Holbæk Kommune og beredsskabsparterne, hvor de bliver informeret om aftalen og kan stille spørgsmål.
Tidspunktet for mødet er ikke fastlagt endnu.

Der er onsdag eftermiddag sat tid på informationsmødet. Det bliver torsdag klokken 19. På grund af coronavirus er deltagertallet begrænset, men mødet livestreames, og der kan stilles spørgsmål via sms.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk