22. oktober 2021
Naboerne til Hagesholm Vindmøllepark får nu formentlig lov til at bruge en speciel lydmåler til at måle den lavfrekvente støj fra møllerne.
Naboerne til Hagesholm Vindmøllepark får nu formentlig lov til at bruge en speciel lydmåler til at måle den lavfrekvente støj fra møllerne.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bedre støjmålinger til møllenaboer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bedre støjmålinger til møllenaboer
Holbæk - 18. juni 2015 kl. 11:08
Af Anders Tilsted

Måske er der langt om længe kommet et gennembrud i sagen om støjen fra de 10 kæmpevindmøller i Hagesholm Vindmøllepark, hvor naboerne mener, at den konstante brummen fra møllerne gør dem syge.

For Holbæk Byråd besluttede onsdag at forbedre de planlagte lavfrekvente støjmålinger i tre af naboernes boliger efter et stort pres fra møllenaboerne. De omkring 10 naboer havde i første omgang sagt et rungende nej til kommunens og Miljøstyrelsens støjmålings-projekt til en halv million kroner, da naboerne mente, at målingerne ville være for dårlige og upræcise.

arrow Læs også: Slagsmål om støjmålinger fortsætter

Men nu er kommunen gået med til, at Aalborg Universitets støjeksperter skal have en mere fremtrædende rolle i det store støjmålings-projekt, der skal vise Danmark, om den lavfrekvente støj fra møller er så slem, som møllenaboer over hele landet mener.

- Vi går nu i dialog med Aalborg Universitet. Vi ved godt, at naboernes ønske er, at vi skal bruge en bestemt lydmåler fra universitetet, og det er det, vi går efter, siger borgmester Søren Kjærsgaard (V).

Der er dog stadigvæk et stykke arbejde, der skal gøres, for at parterne bliver helt enige om målingerne. For Holbæk Kommune mener, at Aalborg Universitet bare skal være en del af projektet, og man vil også bruge et akkrediteret støjmålingsfirma.

Men naboerne har ingen tiltro til akkrediterede støjmålings-firmaer, da de firmaer i de seneste år har lavet flere »almindelige støjmålinger« ved møllerne, som ikke har vist nogen problemer.

Hvis parterne bliver enige, begynder støjmålingerne formentlig i løbet af efteråret.

Læs mere i dagbladet Nordvestnyt torsdag.

arrow Mølle-naboer siger nej til støjmålinger
08. juni 2015 kl. 16:13 Opdateret: kl. 18:22
arrow Gods køber fallit planteskole
02. maj 2015 kl. 09:00 Opdateret: kl. 07:46
arrow Kæmpemøller skal til støjeksamen
04. november 2014 kl. 18:16 Opdateret: kl. 12:36
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk