15. februar 2019
René Bergqvist er en af de borgere i Sdr. Jernløse, der protesterer mod planerne om at opføre et biogasanlæg vest for Sdr. Jernløse. Anlægget skal placeres et ikke helt præcist defineret sted i området til venstre på billedet. Foto: Kaj Ove Jensen
René Bergqvist er en af de borgere i Sdr. Jernløse, der protesterer mod planerne om at opføre et biogasanlæg vest for Sdr. Jernløse. Anlægget skal placeres et ikke helt præcist defineret sted i området til venstre på billedet. Foto: Kaj Ove Jensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboere i kamp mod biogasanlæg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere i kamp mod biogasanlæg
Holbæk - 10. september 2018 kl. 12:59
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flere borgere i Sdr. Jernløse går til kamp mod et planlagt biogasanlæg vest for byen, skriver dagbladet torsdag.

arrow Læs også: Biogas-planer skaber splid

Ligesom det var tilfældet med de tidligere planer om at tillade opførelse af et biogasanlæg nord for Kvanløse, lyder der også store protester mod planen om at opføre et biogasanlæg nord for Snævre.

Det er ikke mindst borgere i Sdr. Jernløse frygter, at de med en placering vest for anlægget blandt andet kommer til at opleve lugtgener. Derfor går de nu til kamp for at undgå, at anlægget kan bygges 700-800 meter fra byens vestlige udkant.

Blandt andre ting peges der også på, at der kun er omkring en kilometer til to skoler og to børneinstitutioner (i Nr. Jernløse og Sdr. Jernløse), som tilsammen har over 800 børn.

Søndag formiddags mødtes borgere fra 10-12 husstande på Kirkebakken og Nørrevang og et par andre veje i Sdr. Jernløse. De besluttede at indkalde til et møde om sagen på Sdr. Jernløse Lilleskole klokken 19 på torsdag i denne uge.

- Vi ser skrækscenarier for os. Det handler blandt andet om trafikforhold og lugtgener. Sdr. Jernløse er placeret lige præcis i vindretningen med en vind, der kommer mest fra vest, siger Janni Mass, der bor på Kirkebakken og har to børn, der går på Sdr. Jernløse Lilleskole.

Beboerne peger også på mulige støjgener og faldende huspriser og dermed risikoen for stavnsbinding.

Der er indkaldt til mødet på byens lilleskole på torsdag for at høre, hvordan andre ser på sagen og for at forberede nogle kvalificerede spørgsmål til et kommende idémøde. Det er indkaldt af Holbæk Kommune i forbindelse med fordebatten vedrørende lokalplanen. Det holdes torsdag den 27. september klokken 18.30-20.30 på Skovvejens Skoles afdeling i Nr. Jernløse.

Uafhængigt af gruppen bag mødet den 13. september er også René Bergqvist, Ådalen i Sdr. Jernløse, gået til kamp mod en etablering af biogasanlægget.

- Det er især på grund af generne fra amoniakken, jeg mener, placeringen er forkert. Det synes umuligt, at det ikke vil komme til at genere. Grænsen på 500 meter til nærmeste beboelse er ikke nok. Man glemmer at se på, hvad der er ud over den grænse, mener René Bergqvist, der har to børn på Skovvejens Skole i Nr. Jernløse.

arrow Et højrøstet nej til biogasanlæg
28. september 2018 kl. 00:06 Opdateret: kl. 00:45
arrow Massiv modstand mod biogasplaner før møde
26. september 2018 kl. 17:28 Opdateret: kl. 14:30

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk