25. oktober 2021
Bandidos begyndte at flytte sine ting ud af klubhuset på Østerstræde 4 i Holbæk forrige weekend (billedet), og i lørdags blev flytningen så fuldendt. Dermed er rockergruppen ude af den lille gade fem et halvt år efter, at klubhuset blev etableret.
Bandidos begyndte at flytte sine ting ud af klubhuset på Østerstræde 4 i Holbæk forrige weekend (billedet), og i lørdags blev flytningen så fuldendt. Dermed er rockergruppen ude af den lille gade fem et halvt år efter, at klubhuset blev etableret.
Foto: Morten D. Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboere er lettede efter rocker-farvel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beboere er lettede efter rocker-farvel
Holbæk - 26. november 2018 kl. 10:55
Af Morten D. Christensen

Beboerne i Østerstræde i Holbæk er lettede over, at deres nabo i nummer 4, rockergruppen Bandidos, lørdag rømmede ejendommen efter at have brugt den som klubhus siden foråret 2013.

arrow Læs også: Top-rocker accepterer dom for udfald mod tv-journalist

Det fortæller Ole Vestergaard, der selv bor i Østerstræde, og som har været kontaktperson mellem gadens beboere på den ene side og Holbæk Kommune og Midt- og Vestsjællands Politi på den anden side.

- Vi er lykkelige for, at der nu forhåbentligt ikke længere skal være uro i vores gade, og at vi kan vende tilbage til at være en stille villavej i Holbæk by, siger Ole Vestergaard til dagbladet Nordvestnyt mandag.

Selv om rockerne har haft deres gang i gaden i fem et halvt år, og en lille håndfuld personer har boet i rocker- klubhuset, er det de seneste par måneder, der har budt på de største gener for beboerne i Østerstræde.

De har været nærmeste vidner til, at der blandt andet er blevet kastet brandbomber mod rockerborgen, og en nat i slutningen af oktober kastede endnu ukendte gerningsmænd en håndgranat mod bagsiden af huset. Alt sammen som led i Bandidos' konflikt med en mere løs gruppering fra Vang-kvarteret.

- Jeg ved jo godt, hvad Bandidos står for, og at der ligger kriminalitet bag, at man kalder sig en motorcykelklub. Men jeg må også sige, at de aldrig har gjort os beboere noget. Men her i den seneste tid er det blevet for meget, fordi klubhuset bliver et mål på grund af en konflikten med nogle andre. Det slutter forhåbentligt nu, hvor huset er tomt, for hvorfor skulle nogen angribe dét, lyder det fra Ole Vestergaard.

Han roser både Midt- og Vestsjællands Politi og Holbæk Kommune, som har bakket beboerne op i deres ønske at få trygheden tilbage i Østerstræde.

- Deres opbakning har været massiv, og vi er meget tilfredse med den måde både politiet og borgmesteren (Christina Krzyrosiak Hansen, red.) har håndteret situationen på, siger Ole Vestergaard.

I den seneste tid har politiet været til stede i Østerstræde stort set døgnet rundt, og det har været med til at betrygge beboerne, der lige siden Bandidos' indflytning i foråret 2013 har ønsket at få rockerne ud af gaden.

Den uønskede nabo har ifølge Ole Vestergaard ført til øget sammenhold mellem de øvrige beboere i Østerstræde.

- Især i den seneste tid har vi talt meget sammen beboerne imellem, og jeg kan også se, at situationen har fået nogle, vi ellers ikke normalt hører fra, til at komme hen, når vi stået på gaden og talt sammen, siger han.

Med Bandidos' flytning har Holbæk Kommune opnået det, som både den nuværende og tidligere borgmester offentligt har ønsket sig.

Holbæk Kommune har flere gange tidligere forsøgt at anvende forskellige juridiske muligheder for at få lukket rockerborgen, men det lykkes altså først nu, hvor rockerne selv har valgt at flytte ud.

Borgmester Christina Krzyrosiak Hansen (S) er glad for, at rockerne nu er ude af Østerstræde.

- Borgernes tryghed er for mig altafgørende. Derfor er vi i kommunen også rigtig glade for, at rockerne nu har valgt at flytte deres ting fra klubhuset i Østerstræde. Det er godt for naboerne og for hele byen, siger hun i en pressemeddelse udsendt lørdag, hvori hun også takker politiet og de kommunale medarbejdere for deres arbejde i forbindelse med konflikten.

- Vi fortsætter vores indsatser også i forhold til den anden gruppering, så det alle steder i kommunen er trygt at færdes, lyder det fra Christina Krzyrosiak Hansen i pressemeddelelsen.

Det har ikke været muligt for Nordvestnyt at træffe borgmesteren for en uddybende kommentar mandag formiddag.

arrow 32-årig rocker dømt for udfald mod journalist
30. oktober 2019 kl. 09:12 Opdateret: kl. 08:50
arrow Rocker tiltalt for at ville hindre journalist i at filme
23. oktober 2019 kl. 13:46 Opdateret: kl. 10:46
arrow Bandidos er ude af klubhus i Holbæk
24. november 2018 kl. 12:29 Opdateret: kl. 12:29
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk