17. maj 2021
Det var ved et busstoppested ved Havevang i Holbæk, at tre unge mænd blev overfaldet med slag fra økser, hamre og bat af op mod 15 personer tilbage i oktober 2018. Nu er sagen blevet afgjort ved retten.
Det var ved et busstoppested ved Havevang i Holbæk, at tre unge mænd blev overfaldet med slag fra økser, hamre og bat af op mod 15 personer tilbage i oktober 2018. Nu er sagen blevet afgjort ved retten.
Foto: Morten D. Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bandidos-rockere overfaldt teenagere med økser ved busstoppested: Her er dommen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bandidos-rockere overfaldt teenagere med økser ved busstoppested: Her er dommen
Holbæk - 09. april 2021 kl. 12:20
Af Morten D. Christensen

Retten i Holbæk har fredag middag fundet tre mænd på 23, 29 og 32 år med tilknytning til Bandidos skyldige i grov vold mod tre teenagere, der tilbage i oktober 2018 blev overfaldet med økser, hamre og bat ved et busstoppested i Havevang i Holbæk.

arrow Læs også: Økse-overfald på teenagere i 2018: Sagen er ikke slut endnu

En fjerde tiltalt, en 28-årig mand, blev frifundet i det forhold.

Samtidig har retten frifundet de to på 23 og 29 år for et overfald på en dengang 18-årig mand i Nykøbing Sj. ligeledes i oktober 2018.

Det oplyser Retten i Holbæk til sn.dk.

Dommen blev afsagt klokken 12 uden et retsmøde. Det betyder, at de tiltalte og deres forsvarere har fået dommen tilsendt i e-boks.

Det har derfor ikke umiddelbart været muligt at få oplyst, om de dømte vil anke dommene til Østre Landsret. Alle fire tiltalte har under sagen nægtet sig skyldige i voldsanklagerne.

Fredag eftermiddag skriver Martin Cumberland, forsvarer for den 29-årige, i en sms til sn.dk, at hans klient hælder mod at anke, men endnu ikke har besluttet sig.

Bandekonflikt

I fredagens dom giver Retten i Holbæk anklagemyndigheden medhold i, at overfaldet i Havevang skete som led i en voldelig konflikt i efteråret 2018 mellem på den ene side Bandidos MC Westcity - rockernes Holbæk-afdeling - og den såkaldte Vang-gruppering på den anden side.

Anklagemyndigheden havde således tiltalt de fire mænd efter straffelovens paragraf 81a - bedre kendt som bandeparagraffen - og dermed lagt op til, at retten kunne fordoble straffen for de to voldsepisoder.

Fængselsstraffe

Det betyder, at 23-årige Sean Reinholdt Mangor Jensen blev idømt tre år og ni måneders fængsel, men heraf var et år og fire måneder en gammel reststraf, som blev udløst, fordi Havevang-forholdet blev begået i prøvetiden. Straffen skal også ses i lyset af, at den 23-årige tidligere er dømt for vold, ligesom han i den aktuelle sag blev dømt for nogle mindre alvorlige forhold.

29-årige Marco Steppat Hansen og 32-årige Jacob Jabszor Bitch Larsen blev hver især idømt to års fængsel. Det var også primært for episoden i Havevang, men også de to blev dømt for mindre forhold.

Opholdsforbud

Samtidig har retten tildelt Marco Steppat Hansen og Jacob Jabszor Bitch Larsen et fire-årigt opholdsforbud, som træder i kraft, når dommen er afsonet.

Opholdsforbuddet betyder, at de to ikke må opholde sig på en række adresser med tilknytning til Bandidos samt i et afgrænset område omkring Vang-kvarteret og Ladegårdsparken i Holbæk, hvor konflikten udspillede sig.

Selv om 23-årige Sean Reinholdt Mangor Jensen i lighed med de to blev fundet skyldig i at have begået vold som led i en konflikt, slipper han for at få et opholdsforbud. Det skyldes, at han siden sagens start i oktober 2018, hvor han var Bandidos-supporter, nu er i et officielt exit-program for at lægge rocker-tilværelsen bag sig.

Frikendt for overfald på 18-årig

På grund af domsafsigelsen uden det sædvanlige retsmøde, hvor retten normalt gennemgår præmisserne for en dom, er det på nuværende tidspunkt uklart, hvilke beviser domsmandsretten har lagt til grund.

I forhold til frifindelsen af de to, der var tiltalt for overfaldet på den 18-årige i Nykøbing, oplyser Retten i Holbæk dog til sn.dk, at der ikke er fundet grundlag for at dømme på baggrund af de beviser, der er lagt frem.

Den 18-årige har på grund af eftervirkningerne af en trafikulykke fået store problemer med sin hukommelse, og han har derfor ikke kunnet afgive forklaring i retten.

Til gengæld er hans forklaring til politiet blevet læst højt. Det skete ikke uden forudgående protester fra forsvarerne, som påpegede, at en oplæst forklaring ikke må udgøre det afgørende bevis i en sag.

Og i sidste ende har domsmandsretten i Holbæk altså vurderet, at der ikke var tilstrækkeligt sikker grund til at dømme de to tiltalte, som derfor blev frifundet i det forhold.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk