26. oktober 2021
Et nævningeting ved Retten i Holbæk har sent tirsdag eftermiddag sat i hvert fald foreløbigt punktum i drabssagen fra Ladegårdsparken i Holbæk.
Et nævningeting ved Retten i Holbæk har sent tirsdag eftermiddag sat i hvert fald foreløbigt punktum i drabssagen fra Ladegårdsparken i Holbæk.
Foto: Morten Sundgaard - Skadestedsfotograf.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bandidos-rockere får livstid for bandedrab på 18-årig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bandidos-rockere får livstid for bandedrab på 18-årig
Holbæk - 18. maj 2021 kl. 17:05
Af Morten D. Christensen

Fængsel på livstid og dermed lovens strengeste straf.

arrow Læs også: Medie: Kvinde sigtet for at fodre Bandidos med oplysninger om rivaler

Sådan lyder dommen over 26-årige Patrick Skjold Andersen og 29-årige Mickey Weiergang Dreier for skuddrabet på den 18-årige Zobair Saidi i Ladegårdsparken i Holbæk i april 2019.

Det står klart efter, at et enigt nævningeting tirsdag kort efter klokken 17 har afsagt dom i drabssagen, som har kørt ved Retten i Holbæk siden midten af februar.

Begge dømte ankede på stedet til Østre Landsret med påstand om frifindelse eller alternativt en mildere straf.

Til stede ved domsafsigelsen var moren til den afdøde. Hun var iført en t-shirt påtrykt et foto af sin dræbte søn.

Desuden var pårørende til de to dømte mødt op for at høre rettens afgørelse. Der blev udvekslet smil mellem tilhørerne og de drabsdømte. Efter domsafsigelsen fik de mulighed for at kramme hinanden.

Kendt skyldige i sidste uge

Tirsdagens dom med strafudmåling kommer efter, at samme nævningeting onsdag i sidste uge fandt Patrick Skjold Andersen og Mickey Weiergang Dreier skyldige i at have planlagt og udført drabet på Zobair Saidi om aftenen den 28. april 2019 ud for opgangen Ladegårdsparken Vest 135 i Holbæk.

Her blev den 18-årige skudt i hovedet på klos hold samt i armen og lænden, da han mødte op ved opgangen for at modtage en klump hash, der, efter aftale med den nu 28-årige Mikkel Oliver Falck Nielsen, skulle kastes ned til ham fra sidstnævntes lejlighed i opgangen.

Ventede på bænk med revolver

26-årige Patrick Skjold Andersen har nægtet sig skyldig, men retten fandt det bevist, at han sad på en bænk mellem boligblokkene og ventede på den 18-årige.

Da Saidi var ved opgangen, kom Patrick Skjold Andersen frem bag ham og affyrede i alt fem revolverskud, hvor af de tre ramte offeret og dræbte ham nærmest øjeblikkeligt.

29-årige Mickey Weiergang Dreier har ligeledes nægtet sig skyldig i drabet. Nævningetinget mente dog også her, at anklagemyndigheden har bevist, at Dreier forud for drabet holdt flere møder med føromtalte Mikkel Oliver Falck Nielsen, hvor planerne om at dræbe den 18-årige blev formet.

Afgørende vidne selv dømt

Mikkel Nielsen har været et afgørende vidne under retssagen, hvor han har udpeget dels Mickey Weiergang Dreier som planlægger og dels Patrick Skjold Andersen som selve drabsmanden.

Nielsen blev selv i september sidste år idømt 12 års fængsel for medvirken til drabet på Zobair Saidi efter at have tilstået, at han udnyttede en kendt rutine omkring hash-forsyning til at lokke den 18-årige i det dødelige baghold.

Specialanklager Anja Lund Liin har under sagen betegnet drabet som en »likvidering«.

Hun erklærer sig meget tilfreds med, at retten nu har idømt de to mænd lovens strengeste straf, og hun giver efterforskerne i Midt- og Vestsjællands Politi en stor del æren.

- Det har været et helt fantastisk stykke politiarbejde. De er startet med nærmest ingenting, og nu står vi med to livstidsdomme. Det har været et kæmpestort stykke politiarbejde, og de har gravet beviser op steder, hvor man nærmest ikke troede, man kunne finde beviser, sagde Anja Lund Liin til sn.dk efter domsafsigelsen.

Konflikt skærper straffene

Livstidsdommene skal ses i sammenhæng med, at drabet ifølge dommen blev begået som led i den daværende bandekonflikt mellem rockergruppen Bandidos MC Westcity og Vang-gruppen i Holbæk.

Dermed blev den såkaldte bandeparagraf i straffeloven med mulighed for dobbeltstraf aktiveret.

På drabstidspunktet var Mickey Weiergang Dreier fuldgyldigt medlem af Bandidos i Holbæk, mens Patrick Skjold Andersen var prøvemedlem.

Den dræbte Zobair Saidi var tilknyttet Vang-gruppen.

Efterfølgende har Dreier forladt Bandidos, mens Andersen omvendt er blevet fuldgyldigt medlem.

Retten lagde i strafudmålingen vægt på, at drabet blev begået som led i konflikten - og at det skete midt i et boligområde.

Opholdsforbud

Derfor valgte nævningetinget også at følge anklagerens anmodning om kun at idømme Patrick Skjold Andersen et såkaldt opholdsforbud, mens Mickey Weiergang Dreier slipper for denne ekstra straf.

Opholdsforbuddet til Patrick Skjold Andersen lyder på, at han i 10 år ikke må opholde sig på en række adresser i hele landet med tilknytning til Bandidos.

Forbuddet gælder desuden hele Holbæk Kommune.

Et opholdsforbud træder normalt i kraft efter endelig dom, men det forlænges under afsoning, så selv livstidsdømte vil blive ramt af det, når de på et tidspunkt kan prøveløslades. Det kan tidligst ske efter 12 års afsoning.

Højtstående rocker frikendt

Foruden de to nu dømte var også en 34-årig mand med en fremtrædende placering i Bandidos’ nationale hierarki og som tidligere var præsident for rockerklubben i Holbæk tiltalt for drabet.

Men nævningetinget var i sidste uge enige om at frikende ham, da retten ikke fandt anklagemyndighedens påstand om, at han beordrede drabet, underbygget med tilstrækkelige beviser.

Anklagemyndigheden har frist til onsdag i næste uge til at beslutte, om frifindelsen skal ankes til Østre Landsret.

arrow Drabssag: Rockere satte GPS-sporing på bandemedlems bil
28. april 2021 kl. 20:39 Opdateret: kl. 20:39
arrow Drabstiltalt havde foto af skudoffer på sin telefon
12. februar 2021 kl. 00:37 Opdateret: kl. 00:37
arrow Top-rockere og kærestepar: Her er drabssagens hovedpersoner
11. februar 2021 kl. 06:28 Opdateret: kl. 06:46
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk