17. april 2021
- Jeg skidegal over, at man kort før retssagen begynder bare afviser samtlige vores vidner, siger Claus »Moffe« Nielsen til DR Sjælland. (Arkiv)
- Jeg skidegal over, at man kort før retssagen begynder bare afviser samtlige vores vidner, siger Claus »Moffe« Nielsen til DR Sjælland. (Arkiv)
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anklager protesterer over Moffe-vidner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklager protesterer over Moffe-vidner
Holbæk - 11. oktober 2017 kl. 09:05
Af Lisbeth A. Rasmussen

En central del i forsvaret for holbækkeren Claus »Moffe« Nielsen og fire medtiltalte, der står tiltalt efter straffelovens strengeste narkotikaparagraf, er, at fremstilling og salg af cannabis-produkter skete med et medicinsk formål for øje.

Men anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi har protesteret over samtlige vidner, som forsvaret har indkaldt til retssagen, der begynder den 23. oktober.

Det er vidner, der har brugt de cannabis-produkter, som Claus »Moffe« Nielsen har ladet fremstille og sælge.

- Først blev jeg forbavset, og så blev jeg skidegal over, at man kort før retssagen begynder bare afviser samtlige vores vidner, siger Claus »Moffe« Nielsen til DR Sjælland.

Han erkender at have brudt lægemiddelloven ved at sælge medicinsk cannabis, men anklagemyndigheden går efter at få alle fem tiltalte i sagen dømt efter straffelovens narkotikabestemmelse.

- Jeg kan ikke bare afvise, men jeg kan sige, at jeg mener ikke, at de vidner er relevante for bevisførelsen, og så skal retten tage stilling, siger anklager Lise Frandsen fra Midt- og Vestsjællands Politi til Nordvestnyt.

Hun ønsker ikke at gå i detaljer med begrundelsen for protesten forud for retssagen.

Det er altså i første omgang op til Retten i Holbæk at afgøre, hvorvidt forsvaret får lov til at føre vidnerne. Lise Frandsen regner med, at det sker onsdag eller torsdag i denne uge.

Men hvis vidnerne bliver afvist i byretten, har forsvarer Erbil Kaya ikke nødvendigvis tænkt sig at lade det blive ved det.

- Vi mener, at det er relevante vidner, som vi vil gøre alt for, at de kan komme til at afgive forklaring. Sker det ikke, vil vi overveje at gå videre til landsretten med det spørgsmål, siger Erbil Kaya til DR Sjælland.

arrow Læs også: Moffe-sagen: Pernille Vermund i vidneskranken
arrow Nu begynder Moffe-sagen: Det er de fem tiltalt for
22. oktober 2017 kl. 20:30 Opdateret: kl. 13:33
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk