15. december 2017
I dag faldt der dom i Kundbysagen. Anklager Kristian Kirk synes seks års fængsel til den 17-årige pige er for lidt. Foto: Mie Neel
I dag faldt der dom i Kundbysagen. Anklager Kristian Kirk synes seks års fængsel til den 17-årige pige er for lidt. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Anklager i Kundbysagen: Lige lovlig meget rabat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anklager i Kundbysagen: Lige lovlig meget rabat
Holbæk - 18. maj 2017 kl. 21:39
Af Marianne Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med en dom på seks års fængsel for forsøg på terror, undgik den 17-årig pige fra Kundby forvaring, subsidiært en fængselsstraf på 10 år, som senioranklager Kristian Kirk havde plæderet for i sin afsluttende procedure.

arrow Læs også: Kundby-pigen skriver fortsat breve med dømte ekstremister

Han anerkender, at der kan være tale om en rabat, men er ikke tilfreds med nævningetingets vurdering af størrelsen på rabatten.

- Jeg synes seks års fængsel er lige lovlig meget rabat, når man tænker på at udgangspunktet i sådanne sager er 12 år. Det er ikke set før, at rabatten har været så stor, og nu vil vi tage hjem og nærlæse dommen og afgøre om vi vil anke sagen, siger senioranklager Kristian Kirk til Nordvestnyt.

Det er ikke et enigt nævningeting, der sender den 17-årige pige seks år i fængsel. I et nævningeting har de tre juridiske dommere hver to stemmer, mens de seks nævninge hver har en enkelt stemme. Ni stemmer ud af i alt 12, gik ind for fængselsstraffen på seks år. Et mindretal på to stemmer stemte for at fastsætte straffen til forvaring, og et mindretal på en enkelt stemme har stemt for at fastsætte straffen til fængsel i 10 år.

Flertallet har lagt særlig vægt på, at pigen var 15 år på gerningstidspunktet, og at hun ikke tidligere er straffet. Også oplysningerne om pigens umodenhed har vægtet i afgørelsen.

Pigen har allerede siddet varetægtsfængslet i 16 måneder, og forbliver fængslet indtil parterne har besluttet om man ønsker at anke sagen til landsretten. Det har de 14 dage til at afgøre.

arrow Politiet bevogter landsret i sag mod terrordømt pige
21. november 2017 kl. 11:42 Opdateret: kl. 11:44
arrow Anklager gør nyt forsøg på at få kundbypige i forvaring
21. november 2017 kl. 05:00 Opdateret: kl. 05:00
arrow Nu skal terrorsagen fra Kundby for retten igen
16. november 2017 kl. 14:46 Opdateret: kl. 10:56
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk