18. juli 2019
En 88-årig kvinde blev onsdag eftermiddag udsat for tricktyveri i sin lejlighed i Bjergmarken i Holbæk.
En 88-årig kvinde blev onsdag eftermiddag udsat for tricktyveri i sin lejlighed i Bjergmarken i Holbæk.
Foto: Foto: Christian Mikkelsen (Mik)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 88-årig kvinde frastjålet 40.000 kroner af falske hjemmehjælpere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

88-årig kvinde frastjålet 40.000 kroner af falske hjemmehjælpere
Holbæk - 21. februar 2019 kl. 10:23
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tricktyve trængte to gange ind hos ældre kvinder i Holbæk onsdag eftermiddag. I det ene tilfælde fik en 88-årig kvinde stjålet 40.000 kroner af to udenlandske kvinder.

arrow Læs også: Kvinder tog billeder af huse og mand ville ind i lejlighed

Under dække af at komme fra hjemmeplejen kom de to kvinder onsdag ved 15-tiden ind i den 88-årige kvindes lejlighed i Bjergmarken i Holbæk.

Men de to kvinder, der på den ældre dames spørgsmål havde svaret, at de stammede fra Tyrkiet, var ikke fra hjemmeplejen, og da de var gået igen, kunne den 88-årige og næsten blinde kvinde konstatere, at hun havde fået stjålet 40.000 kroner i kontanter.

Ifølge Midt- og Vestsjællands Politi kan tyveriet være sket i forbindelse med, at den ene af de to falske hjemmehjælpere havde spurgt den 88-årige om hjælp til at veksle en 1000 kroneseddel.

Det havde hun indvilget i, og det er formodningen, at kvinderne ved den lejlighed har taget det meget store pengebeløb fra lejlighedens beboer.

Foruden de to kvinders egen oplysning om, at de stammer fra Tyrkiet, skal de også have fortalt den 88-årige, at de kørte i en varevogn.

Den ene af kvinderne beskrives som 160-165 centimeter høj, ikke-etnisk dansk udseende og brun hudfarve. Hun var iført en skindhue samt sorte briller, tøj og sko.

På stort set samme tidspunkt blev en 91-årig kvinde på Kastanievej også udsat for tricktyveri. Her havde en for hende ukendt mand omkring klokken 15.20 henvendt sig og hævdet, at han var fra kommunen og skulle tjekke vandrørene i den 91-åriges lejlighed.

Hun lukkede ham ind, og bagefter opdagede hun, at der var blevet rodet i en kommodeskuffe, og at der var stjålet nogle smykker.

Manden beskrives som østeuropæisk af udseende med brun hudfarve, 40-45 år, 175-180 centimeter høj og korthåret. Han talte dansk med accent og var iført en sort vindjakke og sorte bukser.

Dagbladet Nordvestnyt onsdag om to andre episoder i Mørkøv og Holbæk tirsdag, hvor borgere havde fattet mistanke om, at ukendte personer var ude i ulovligt ærinde, uden at der dog var sket noget.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi har man ikke umiddelbart grundlag for at sige, at der er en sammenhæng mellem sagerne. Heller ikke de to tyverier onsdag eftermiddag, eller at der skulle være særligt mange tricktyverier i øjeblikket.

- Det er selvfølgelig påfaldende, at der sker to tyverier mod ældre samme dag, men vi ser ikke umiddelbart nogen sammenhæng, siger Camilla Schouw Broholm, kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi.

Politiet opfordrer til forsigtighed, hvis fremmede ringer på døren.

- Generelt skal man lade være med at lukke personer ind i sit hjem, hvis man ikke kender dem, eller der ikke er en klar aftale på forhånd om, at de skal komme. Man kan for eksempel også bede kommunen om at ringe på forhånd, hvis de skal ind, siger Camilla Schouw Broholm til Nordvestnyt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk