22. august 2019
Logemester Keld Hagmann byder velkommen i logesalen til overrækkelsen af donationerne. Til højre sidder repræsentanter for to af modtagerne. Fra venstre er det Gitte Nielsen og Ella Nyholm fra Borren Motion i Højby og dernæst Linette Søborg Mortensen og Henrik Søborg fra Herrestrup Motionscenter.
gallery icon

Se billedserie

Logemester Keld Hagmann byder velkommen i logesalen til overrækkelsen af donationerne. Til højre sidder repræsentanter for to af modtagerne. Fra venstre er det Gitte Nielsen og Ella Nyholm fra Borren Motion i Højby og dernæst Linette Søborg Mortensen og Henrik Søborg fra Herrestrup Motionscenter.
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 85-årig uddelte seks donationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

85-årig uddelte seks donationer
Opdateret 17. februar 2019 kl. 10:13
Holbæk - 16. februar 2019 kl. 18:25
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var på forhånd meddelt, at Logen Nexus i Holbæk, som er en del af Serapions-ordenen i Danmark, lørdag formiddag ville uddele fem donationer. Der var dog en ekstra, så det blev til seks donationer på hver 10.000 kroner.

Logesalen i nederste etage i ejendommen på Kalundborgvej 63 i Holbæk er normalt forbeholdt medlemmerne. Men i dagens anledning var salen åben for alle, der havde lyst til at kigge ind. Det var dog logebrødre samt modtagerne af donationerne, som var mødt op.

Donationerne var ekstra store i år, da Logen Nexus markerede sin 85 års stiftelsesdag. Midlerne er ikke mindst kommet ind ved den traditionsrige julekoncert i Skt. Nikolai Kirke med Kurt Ravn i december og ved loppemarkedet i september.

Efter velkomsten fra logemester Keld Hagmann blev donationerne uddelt. Holbæk Kommunes første viceborgmester, John Harpøth (DF), var inviteret til at overrække donationerne.

Første donation blev modtaget af den specialeansvarlige overlæge Ole Bo Hansen på vegne af Det Palliative Team på Smertecentret på Holbæk Sygehus. Teamet hjælper uhelbredeligt syge, og donationen skal bruges på rekreative ophold, især til patienter der ikke er vant til at rejse.

Næste donation gik til Holbæk Krisecenter Medusa og blev modtaget af lederen, Gitte Olin Larsen. Midlerne vil blive brugt til ophold på koloni, ligesom der satses på mere forebyggende arbejde.

Danske Hospitalsklovne var den næste i række af modtagere. Donationen gik specielt til Holbæk Sygehus og blev modtaget af klovnen Palle (alias Palle Steen-Nielsen). Han takkede for donationen med håbet om, at hospitalsklovenene, der nu når rundt til omkring halvdelen af de indlagte børn, kan nå dem alle sammen.

Den fjerde donation gik til Herrestrup Motionscenter. Det er blevet et samlingssted for medlemmer fra 15 år og opefter. Pengene skal blandt andet gå til nye motionscykler, fortalte Henrik Søborg.

Borren Motion, der åbnede i Højby i september i fjor, har allerede cirka 300 medlemmer. Det drives på frivillig basis, da der har været et brændende ønske om at få et forsamlingshus i Højby, fortalte Ella Nyholm. Donationen fra Logen Nexus skal bruges til en ekstra romaskine, da den nuværende, ene romaskine er meget populær.

Den sjette og ekstraordinære donation gik til æresbroder i logen, Svend-Erik Næsted, Holbæk. Han og hustruen Inge fik et ferieophold.

- Det er på grund af det kæmpe og utrættelige arbejde, du har lagt i forskellige udvalg og i arbejdet med julekoncerten i otte år, hvor der har været udsolgt. Det er en ringe påskønnelse for en stor indsats, sagde logemester Keld Hagmann ved overrækkelsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk