29. februar 2020
Grunden over for Fjordstjernen på Isefjords Allé står stadig som en byggetomt, selv om der skulle være gang i byggeriet af cirka 80 lejeboliger senest 1. august. Fristen overskrides, og kommunalbestyrelsen skal overveje et tilbagekøb. Foto: Margit Pedersen
gallery icon

Se billedserie

Grunden over for Fjordstjernen på Isefjords Allé står stadig som en byggetomt, selv om der skulle være gang i byggeriet af cirka 80 lejeboliger senest 1. august. Fristen overskrides, og kommunalbestyrelsen skal overveje et tilbagekøb. Foto: Margit Pedersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 80 lejeboliger går over tiden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

80 lejeboliger går over tiden
Holbæk - 24. juli 2019 kl. 11:23
Af Margit Pedersen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Cirka 80 planlagte lejeboliger går igen over tiden, støbningen af fundamentet skulle være i gang senest 1. august. Det er ikke sket. En ansøgning om tilladelse til at grave og rense for forurenet jord er sendt af sted, men så sent, at der ikke kan være renset op og begyndt på støbning af fundament inden den forlængede frist.

Den kommunale grund på Isefjords Alle 30 i Holbæk blev solgt 1. april 2017 og efter nogle måneder solgt videre til Admiral Capital i Aarhus, der siden har fået ny hovedaktionær og nyt navn Bostad A/S.

Kommunalbestyrelsen gav dispensation i december 2018 og forlængede den to-årige byggefrist til 1. august.

- Når byggeriet ikke er gået i gang, skal der igen tages stilling til, om fristen kan forlænges, eller kommunen skal benytte sig af tilbagekøbsretten. Det er en politisk beslutning, forklarer Ronnie Giphardt, leder af Kommunalt Anlæg i Holbæk Kommune, til Nordvestnyt onsdag.

Det afgøres i kommunalbestyrelsen, og han tror ikke, det kan nås til det første møde efter sommerferien. Det kræver en forklaring på, hvorfor man ikke kunne overholde den forlængede tidsfrist, og hvad er tidshorisonenten for oprensning og byggestart med støbning af fundament.

Et tilbagekøb afhænger også af, om prisen på oprensning af grunden på mellem fem og ti millioner kroner gør det til en dårlig økonomisk forretning at holde på retten til at overtage grunden.

Direktør Poul Steffensen, BoStad, oplyser, at man har foretaget analyser af jorden, og forureningen af den gamle erhvervsgrund ikke er værre end forventet.

- Vi har købt grunden og dropper ikke projektet. Ansøgningen til at kunne rense grunden blev sendt for et par dage siden, og vi går i gang, så snart vi får tilladelsen, fastslår han.

Den tilladelse afhænger dog af de politiske udmeldinger.

Forsinkelsen skyldes blandt andet arbejdet med et ejerskifte i Admiral Capital, oplyser Poul Steffensen.

Hvis det går, som han forventer, skal der bygges cirka 80 lejeboliger fra 80 til 110 kvadratmeter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk