30. september 2020
Det norske rigskriminalpoliti, Kripos, offentliggjorde i sommeren 2018 blandt andet dette foto af en bil, som blev brugt til at smugle hash ind i Norge. Store mængder hash kom ifølge politiet via Søstrup ved Holbæk. Foto: Kripos
Det norske rigskriminalpoliti, Kripos, offentliggjorde i sommeren 2018 blandt andet dette foto af en bil, som blev brugt til at smugle hash ind i Norge. Store mængder hash kom ifølge politiet via Søstrup ved Holbæk. Foto: Kripos
Foto: KRIPOS,lut001
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 72-årig dømt hash-smugler vil frifindes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

72-årig dømt hash-smugler vil frifindes
Holbæk - 06. oktober 2019 kl. 07:58
Af Morten D. Christensen

64 papkasser med i alt 2,2 ton hash.

arrow Læs også: Dansker idømt 19 års fængsel for at smugle hash til Norge

Det var hvad Midt- og Vestsjællands Politi fandt ved ransagningen af en ejendom i Søstrup i slutningen af juni sidste år.

Og i april i år blev den nu 72- årige beboer i ejendommen, Birger Froberg Hansen ved Retten i Holbæk idømt seks års fængsel for det enorme hashlager. En dom, han mildt sagt ikke var enig i.

- Hvis jeg kan blive dømt på de her beviser, så kan jeg blive dømt for Palme-mordet, sagde pensionisten ifølge dagbladet Nordvestnyt umiddelbart efter domsafsigelsen i Holbæk 24. april, hvor han med det samme ankede til landsretten.

Og mandag begynder ankesagen så i Østre Landsret i København. Her vil Birger Froberg Hansen gøre et nyt forsøg på at overbevise dommerne om, at han ikke kendte noget til de 2,2 ton hash, der blev fundet emballeret i papkasser og plasctic bag en reol i hans garage.

I forbindelse med ankesagen har den 72-årige mand hyret en ny forsvarer. Det er advokat Michael Juul Eriksen, der er kendt fra en række større straffesager.

Om han kan hjælpe sin klient til at få omstødt dommen, eller i det midste nedsat straffen på seks års fængsel, ventes der svar på mandag eftermiddag.

Det hjalp ikke Birger Froberg Hansen under sagen i byretten i Holbæk i april, at han kom med en ny og anderledes forklaring end den, han gav i grundlovsforhøret 29. juni sidste år - dagen efter, at politiet fandt hashen i Søstrup og anholdt ham.

I grundlovsforhøret havde han forklaret, at han havde givet en af sine venner, en nu 53-årig mand fra Odense, lov til at opbevare 200-300 kilo hash i garagen, men altså ikke den mængde, der blev fundet af politiet.

Under selve retssagen i april lød forklaringen fra den 72-årige, at han havde stillet garagen til rådighed for sin fynske ven, så han kunne stille fliser og noget køkkenudstyr der. Han vidste ikke, at det i stedet var hash.

Domsmandsretten i Holbæk kaldte den nye forklaring for »konstrueret til lejligheden«, og de tre dommere var enige om at kende Birger Froberg Hansen skyldig.

Sagen mod den 72-årige pensionist fra Søstrup udgør kun et lille hjørne af en sag, der handler om indsmugling af ganske store mængder hash til Norge.

Således sidder den føromtalte 52-årige odenseaner i disse uger på anklagebænken i Oslo Tingrett - i øvrigt sammen med to andre danskere på 47 og 68 år - ligesom mindst 30 personer er sigtet i det, norsk politi har døbt Operation Hybris, og som blandt andet retter sig mod bandemiljøet i Oslo.

Under retssagen i Holbæk kom det frem, at den 52-årige dansker adskillige gange kørte fra Søstrup via Sverige til Norge. Ifølge tiltalen transporterede han mindst 1647 kilo hash til Norge med hjælp fra de to andre danskere.

Hashen hentede han ifølge politiet fra »lageret« i Søstrup.

arrow 72-årig på ny dømt for enormt hashlager i landsby
07. oktober 2019 kl. 14:10 Opdateret: kl. 14:10
arrow Danske veteransmuglere var norsk hashåre
30. maj 2019 kl. 20:00 Opdateret: kl. 13:00
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk