11. juli 2020
Onsdag formiddag blev den store vandtank til højhusets sprinkleranlæg sænket i jorden vest for bygningen. Søren Wolstrup tog dette foto fra sin altan på tredje sal i Pakhusstræde.
gallery icon

Se billedserie

Onsdag formiddag blev den store vandtank til højhusets sprinkleranlæg sænket i jorden vest for bygningen. Søren Wolstrup tog dette foto fra sin altan på tredje sal i Pakhusstræde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 60.000 liter vand ved højhuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

60.000 liter vand ved højhuset
Opdateret 23. august 2019 kl. 12:56
Holbæk - 23. august 2019 kl. 12:32
Af Kaj Ove Jensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nogle har undret sig over, hvad det var, der onsdag formiddag blev sænket ned i et stort hul ved Holbæk Fjordtårn på Isefjords Allé i Holbæk. Det kunne nærmest ligne en ubåd. Det var det dog ikke. Derimod var nemlig en stor vandtank, som skal forsyne sprinkleranlægget i højhuset med vand, hvis der skulle udbryde brand i bygningen på 17 etager.

- Der er sprinkleranlæg i alle rum i bygningen. Anlægget skal kunne køre, så længe det tager at evakuere bygningen, fortæller projektleder Steen Bonnerup fra 5E Byg A/S, som er total­entreprenør på byggeriet.

Det er foretaget beregninger af, hvor meget vand det vil kræve at holde sprinkler­anlægget kørende længe nok. Det har resulteret i en vandtank på 60.000 liter, som altså blev gravet ned i onsdags.

Vandtanken og sprinkler­anlægget er et krav, som er udløst af bygningsreglementets bestemmelser om brand. Alt afhænging af hvilken anvendelse bygningen har, er der forskellige regler for, hvornår der kræves sprinkleranlæg. I dette tilfælde skyldes det, at gulvet i den øverste etage ligger mere end 22 meter over terræn. Med sine 55 meter over terræn falder højhuset klart ind under bestemmelsen.

De i alt 60 ejer- og lejeboliger skal stå klar til indflytning i december. Bygherre er AP Ejendomme, som er en del af AP Pension.

Både ude og inde er der gang i arbejdet på Holbæk Fjordtårn. Noget af det synlige arbejde uden for er parkeringsdækket, der er etableret. På betondækket over beboernes parkeringspladser etableres Plinten, som bliver en offentlig tilgængelig opholdsplads med med grønne arealer, bænke og solstole.

Over de dele af parkeringsarealet, hvor Plinten ikke ligger, kommer der en pergola i aluminium, som det kendes fra Sparekassen Sjælland-Fyns parkeringskælder på Isefjords Allé.

I øjeblikket er der gang i arbejdet med cykelskure og etablering af affaldsbeholdere.

- Arbejdet skrider frem som planlagt. Der har ikke været større uforudsete ting, kun små bump, siger Steen Bonnerup.

På de to øverste etager er lige nu gang i arbejdet med at montere køkkener og garderober. Derefter skal der monteres stik, vandhaner og lignende, ligesom der skal males færdigt.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk