22. juli 2019
NV-Pros hovedsæde på Hovedgaden 7 i Svinninge, som nu er lukket. Foto: Peter Andersen
NV-Pros hovedsæde på Hovedgaden 7 i Svinninge, som nu er lukket. Foto: Peter Andersen
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 6 mio. i gæld sænkede NV-Pro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

6 mio. i gæld sænkede NV-Pro
Holbæk - 01. juni 2019 kl. 09:10
Af Agner Ahm
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ubetalte regninger på lidt over seks millioner kroner. Det var dét, som i starten af maj tvang bestyrelsen for produktionsskolen NV-Pro Campus til at indgive konkursbegæring.

arrow Læs også: Naturskolens fremtid afgøres efter ferien

Tallene fremgår af det sidste likviditetsbudget, NV-Pro nåede at lave, lige inden skolen blev erklæret konkurs den 3. maj.

Likviditetsbudgettet indgår i en korrespondance mellem NV-Pro og Undervisningsministeriet, som Nordvestnyt har fået aktindsigt i.

Det er Styrelsen for Undervisning og Kvalitet under Undervisningsministeriet,

som fører tilsyn med produktionsskolerne. Og det var styrelsen, som endegyldigt trak tæppet væk under NV-Pro, da styrelsen ikke ville betale tilskud til skolen for juni måned.

Umiddelbart så alt ellers fint ud for NV-Pro i starten af april. Indtægter og udgifter for de følgende tre måneder hang fint sammen med et lille overskud hver måned. Men efter en kulegravning i april måtte NV-Pro sende et nyt likviditetsbudget til styrelsen i København, hvor der var tilføjet en kolonne med titlen »Ubetalte regninger«.

Her fremgik det, at skolen skylder Skat næsten fire millioner kroner. Fra engang i starten af 2018 har skolen trukket A-skat fra i de ansattes løn, men i stedet for at sende pengene videre til Skat har skolen tilsyneladende beholdt fire millioner.

I alt er der ubetalte regninger for lidt over seks millioner - cirka 10 gange så meget, som NV-Pro forventede at have i kassen ved udgangen af april.

Efter konkursen den 3. maj har staten i øvrigt rejst et krav på 2,4 millioner mod konkursboet efter NV-Pro, oplyser Undervisningsministeriet til Nordvestnyt.

arrow NV-Pro sank på fire uger
01. juni 2019 kl. 09:11 Opdateret: kl. 13:35
arrow Konkursbo tager hånd om dyrene
12. maj 2019 kl. 09:03 Opdateret: kl. 15:14

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk