3. august 2021
Der blev affyret flere skud mod den 23-årige mand en lørdag aften i januar. Han slap med skrækken, men politiet betragter sagen som et drabsforsøg.
Der blev affyret flere skud mod den 23-årige mand en lørdag aften i januar. Han slap med skrækken, men politiet betragter sagen som et drabsforsøg.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 23-årig forsøgt dræbt af skud: Politiet lægger sagen på hylden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

23-årig forsøgt dræbt af skud: Politiet lægger sagen på hylden
Holbæk - 19. juni 2021 kl. 07:15
Af Morten D. Christensen

Der blev skudt flere gange i retning af en 23-årig mand fra Holbæk, da han lørdag den 23. januar i år kort efter klokken 21.30 var på vej fra kollegiet på Slotshaven 3 og hen til sin bil på parkeringspladsen.

arrow Læs også: 23-årig forsøgt dræbt: Politiet uden gennembrud

Den 23-årige blev ikke ramt, men politiet fandt flere skudhuller i hans bil, og episoden blev med det samme betragtet som et drabsforsøg.

Men selv om politiet allerede samme aften anholdt tre holbækkere på 20, 22 og 27 år og sigtede dem for drabsforsøg - de nægter sig skyldige - har politiet og anklagemyndigheden måtte opgive at komme videre med sagen.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser til dagbladet Nordvestnyt lørdag, at man i begyndelsen af april opgav sigtelsen om drabsforsøg mod de tre nu tidligere sigtede.

- Der var efter anklagemyndighedens vurdering ikke tilstrækkelige beviser til at rejse en straffesag mod de tre tidligere sigtede, og sagen er for nuværende henlagt. Såfremt der skulle dukke nye spor op, som kan efterforskes, vil efterforskningen blive genoptaget, lyder det i mailen fra politiets kommunikationsafdeling.

Kan ikke føre til dom

Tilbage i januar vurderede politiet da også, at der ikke var grundlag for at begære de tre mænd varetægtsfængslet, og de har været på fri fod under efterforskningen.

Politiet oplyser til Nordvestnyt, at henlæggelsen er sket ud fra en bestemmelse i retsplejeloven om, at påtale kan opgives, når anklagemyndigheden ikke forventer, at en domstol vil finde den eller de sigtede skyldig.

I beslutningen om at henlægge sagen fra Slotshaven har politiet ikke henvist til en anden bestemmelse, der handler om at opgive en sigtelse, hvis mistanken har vist sig at være grundløs.

Efter skudepisoden oplyste politiet på baggrund af den 23-åriges egen forklaring, at et muligt motiv måske skulle findes i et »personligt modsætningsforhold« mellem ham og flere andre personer i Holbæk.

Den forklaring førte til, at politiet anholdt og sigtede de tre på 20, 22 og 27 år for drabsforsøg.

Det er ikke lykkedes politiet at finde gerningsvåbnet.

arrow Kun ét vidne har henvendt sig i sag om drabsforsøg
26. januar 2021 kl. 11:01 Opdateret: kl. 11:01
arrow Leder efter våben og vidner til drabsforsøg
25. januar 2021 kl. 10:16 Opdateret: kl. 10:16
Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk