18. september 2019
En uoverensstemmelse førte i oktober til, at en nu 22-årig kvinde stak ud efter tre andre kvinder med en lille kniv i Ladegårdsparken Vest i Holbæk. Nu er hun dømt for grov vold.
En uoverensstemmelse førte i oktober til, at en nu 22-årig kvinde stak ud efter tre andre kvinder med en lille kniv i Ladegårdsparken Vest i Holbæk. Nu er hun dømt for grov vold.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 22-årig får mild straf for knivvold mod tre kvinder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

22-årig får mild straf for knivvold mod tre kvinder
Holbæk - 06. december 2018 kl. 12:02
Af Morten D. Christensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En domsmandsret i Holbæk var onsdag i sit absolut milde hjørne, da man - med retsformandens egne ord - »helt undtagelsesvist« takserede en sag om knivvold til seks måneders betinget fængsel og 120 timers samfundstjeneste.

arrow Læs også: Diskussion mellem unge kvinder endte i grov vold

Dermed slipper en 22-årig kvinde fra Holbæk for at komme i fængsel, selv om voldssager, hvor der bruges kniv, i udgangspunktet skal koste ubetinget fængsel.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

Den 22-årige blev fundet skyldig i at have overfaldet tre kvinder på 18, 25 og 29 år med en såkaldt nøgleringskniv ud for en opgang i Ladegårdsparken Vest om aftenen den 17. oktober i år.

De tre kvinder fik kun overfladiske rifter, da den dengang 21-årige kvinde stak ud efter dem med den lille kniv. Ingen af de tre kom alvorligt til skade ved episoden, men på grund af, at den unge kvinde brugte en kniv, var hun tiltalt efter straffelovens bestemmelse om grov vold.

Den 22-årige nægtede sig skyldig i netop grov vold, men hun erkendte i retten, at hun havde haft nøgleringskniven fremme, da hun og de tre andre kvinder var røget i totterne på hinanden. Det var dog ikke hendes hensigt at gøre skade på dem, men blot at holde dem på afstand.

Den tiltalte kvinde og de tre ofre havde som sådan stort set enslydende forklaringer på, hvordan deres uoverensstemmelse i første omgang var opstået. De var dog lodret uenige om, hvem der havde eskaleret konflikten.

Ifølge den 22-årige kvinde havde hun gennem nogen tid været generet af, at en større flok mennesker, primært kvinder og børn, hang ud, støjede og røg foran beboervaskeriet tæt på hendes opgang.

- Jeg fik hjertebanken hver eneste gang, jeg skulle ind og ud af min hoveddør, fordi der tit stod en stor flok, og de opførte sig ikke særligt høfligt. Jeg følte mig presset og fik det dårligt i min krop, når jeg skulle forbi dem , forklarede den tiltalte kvinde, der lider af angst.

Den 17. oktober om aftenen følte hun sig igen provokeret, og påtalte det over for en af kvinderne. Hun mente selv, at hun havde talt i en ordentlig tone, men at den ene af kvinderne havde hidset sig op, og at de andre, der på det tidspunkt befandt sig inde i vaskeriet, herefter var kommet til og var begyndt at overfuse og skubbe hende.

- Jeg tager min lille nøgleringskniv frem, fordi jeg bliver bange. Så bliver jeg trukket ned på jorden, og jeg er bange for, at de vil trampe mig ihjel, forklarede den 22-årige tiltalte kvinde.

Hendes forsvarsadvokat, Andro Vrlic, forsøgte at få retten til at frikende den 22-årige ved at argumentere for, at hun havde handlet i nødværge.

Det fandt retten dog ikke grundlag for, ligesom dommerne ikke fandt det bevist, at de tre kvinder skulle have overfaldet den 22-årige.

Til gengæld valgte retten at tro på de forurettede kvinders forklaring, selv om de ikke på alle punkter var i overensstemmelse med hinanden.

Kvinderne forklarede i retten, at det var den 22-årige, der havde været ophidset og pludselig havde stukket ud efter først den ene af dem og efterfølgende også mod de to andre.

Retten fandt det på den baggrundt bevist, at den 22-årige bevidst forsøgte at ramme to af kvinderne, der er søskende, med kniven. De fik begge rifter på overkroppen efter at være blevet strejfet af kniven.

Omvendt var det de tre dommeres vurdering, at der ikke var tilstrækkeligt bevis for, at den 22-årige bevidst havde stukket den tredje kvinde med kniven.

Hun havde godt nok også rifter, som ifølge retten meget vel kunne stamme fra kniven, men da de var opstået i forbindelse med tumult og ingen havde set, hvad der præcist skete, blev den tiltalte frifundet på det punkt.

Foruden vold blev hun også dømt for trusler mod de tre kvinder, idet hun afslutningsvis havde råbt noget i retning af, at de ville blive »sprættet op«.

Anklagerfuldmægtig Nadia Bech krævede mindst syv måneders ubetinget fængsel blandt andet med henvisning til, at den 22-årige tidligere er straffet for vold.

Men retten valgte en mildere kurs, fordi man anså den tidligere voldsdom for mindre alvorlig, ligesom den ligger fem år tilbage i tiden, og derfor gav man den 22-årige en ekstra chance.

- Men den står lige på kanten, og du skal holde dig fra knive. Du kan ikke regne med, at der vil blive set ligeså mildt på det, hvis du gør noget lignende igen, formanede retsformanden.

Den 22-årige valgte da også at modtage dommen, men anklagemyndigheden har nu 14 dage til at beslutte, om man vil anke til landsretten.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk