18. juni 2021
Ni personer er nu dømt i Moffe-sagen, hvor hovedmanden Claus Nielsen (billedet) selv fik den hårdeste dom.
gallery icon

Se billedserie

Ni personer er nu dømt i Moffe-sagen, hvor hovedmanden Claus Nielsen (billedet) selv fik den hårdeste dom.
Foto: Per Buurgaard Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 21-årig datter fik sidste dom i »Moffe-sagen«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

21-årig datter fik sidste dom i »Moffe-sagen«
Holbæk - 01. november 2019 kl. 09:02
Af Morten D. Christensen

En 21-årig kvinde fra Holbæk ramte vist ganske godt hovedet på sømmet, da hun i Retten i Holbæk torsdag betegnede sin familie som »ikke helt som andre familier.«

arrow Læs også: »Moffes« datter dømt: Det var min fars egen principsag

Den 21-årige er nemlig datter af 48-årige Claus »Moffe« Nielsen, der i 2018 blev idømt to års fængsel, heraf seks måneder ubetinget, for gennem flere år at have fremstillet og solgt cannabisolie-produkter til kronisk syge og smerteplagede mennesker via hjemmesiden moffes.com.

Og torsdag blev den 21-årige datter så dømt for medvirken til den ulovlige produktion ved at have ladet i alt 916.325 kroner fra salget gå ind på sin bankkonto og herfter hæve pengene i kontanter og give dem til enten sin far eller mor, som i øvrigt også er dømt i sagen.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt torsdag.

Niende og sidste dom

Efter mere end en times votering nåede domsmandsretten frem til, at den 21-årige skal idømmes 60 dages betinget fængsel.

Dermed blev hun den niende og sidste person, der er blevet dømt i den omfattende sag, som har stået på siden oktober 2016, hvor Midt- og Vestsjællands Politi efter en længere efterforskning satte en stopper for aktiviteterne i moffes.com.

Samtidig betyder dommen, at både forældrene, Claus »Moffe« Nielsen og hans i dag 49-årige hustru, og parrets to voksne døtre på 21 og 23 år alle er blevet dømt i sagen. Man må nok antage, at det er relativt usædvanligt for en dansk gennemsnitsfamilie.

Den 23-årige datter blev i oktober ved en tilståelsessag idømt fire måneders betinget fængsel for på lignende vis at have stillet konto til rådighed for indtægterne fra det ulovlige salg af cannabisolie.

Modsat sin storesøster kunne den 21-årige ikke erkende sig skyldig i medvirken til ovetrædelse af straffelovens narkotikabestemmelse, som alle i Moffe-sagen er blevet dømt efter. Hun var tiltalt for at have hjulpet mellem august 2014 og september 2015 - på det tidspunkt var hun 16-17 år gammel.

Den nu voksne kvinde medgav i retten, at hun godt vidste, at hendes far lavede ting for at hjælpe blandt andet kræftsyge mennesker. Men hun kendte ikke til omfanget på det tidspunkt.

- Jeg vidste godt, at han havde en hjemmeside, men jeg var teenager og gik i gymnasiet og lavede en masse andre ting. Min far arbejdede som tækkemand og murer og var rigtigt meget væk. Jeg troede, at de penge, der kom ind på kontoen var fra det arbejde og måske sort, lød hendes forklaring.

- Hvis jeg på det tidspunkt havde vidst, at pengene var fra salg af det andet (cannabisolie, red.), så havde jeg sagt nej. Og så havde vi ikke siddet her i dag, sagde den 21-årige, som ikke lagde skjul på, at hun har været træt af at have sagen hængende over hovedet i mere end tre år.

Dominerende far

Hun sagde også, at hun aldrig aftalte med sin far, Claus Nielsen, at han kunne bruge kontoen.

- Det var bare noget der skete. Min far er meget dominerende, og når han bestemmer sig for noget, så kommer det til at ske, tilføjede datteren.

24HOL PC Moffesagen.

48-årige Claus »Moffe« Nielsen blev som
hovedmand i 2018 idømt to års fængsel,
heraf seks måneder ubetinget, for gennem
flere år at have fremstillet og solgt
cannabisolie-produkter til kronisk syge
og smerteplagede mennesker via
hjemmesiden moffes.com.
Foto: Per Christensen


Hendes forsvarer, Per Bengtsson, talte for frifindelse, men lod også forstå, at man kunne gå med til en dom for hæleri, fordi hun i et vist omfang godt vidste, at pengene på kontoen ikke kom fra lovlige aktiviteter.

Anklager Rune Rydik pegede på, at der havde været cannabisprodukter i blandt andet køleskab i hjemmet, og domsmandsretten mente da også, at den 21-årige måtte have indset, at pengene kom fra aktiviteterne i moffes.com.

Selv om den 21-åriges medvirken målt på størrelsen af det beløb, der passerede gennem hendes konto, har haft en større rolle end flere andre dømte i sagen, herunder storesøsteren, fik hun med 60 dages betinget fængsel den laveste straf af alle dømte i Moffe-sagen.

Retsformanden sagde det ikke under domsafsigelsen, men den lave straf skyldes formentligt, at hun var under 18 år, da ulovlighederne fandt sted, ligesom hun kan have fået rabat, fordi hun på grund af familierelationen til hovedmanden Claus Nielsen kan have følt sig presset til at medvirke.

Den 21-årige modtog dommen, men anklagemyndigheden har 14 dage til at afgøre, om den skal ankes til landsretten.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk